avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

AM VRUT SA FACEM SUCCESIUNEA , EU SI SORA MEA SI AM DESCOPERIT CA MAMA MEA INAINTE DE A DECEDA SI-A VANDUT PARTEA EI SURORII MELE. CUM SE REZOLVA ASTA ?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Salageanu Elena , Avocat 18:17, 4 Decembrie 2009
Ati vrut sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei decedate?Daca mama va avea decat pe voi doua mostenitoare, inseamna ca tata i-a predecedat mamei?Iar mama a vandut partea ei dupa tata surorii dvs, atunci nu mai aveti ce succesiune dezbate.Pt ca nu puteti decat sa constatati calitatea de mostenitoare dar nu aveti masa suucesorala, asta daca in proprietate mamai nun se mai aflau si alte bunuri.Incercati sa mai detaliati putin sa ne dam seama despre ce "partea ei" vorbiti.
TATA A MURIT DE MULT SI AM FACUT SUCCESIUNEA : EU , MAMA SI SORA MEA.
MAMA NOASTRA A MURIT LUNA TRECUTA. CAND NE-AM VAZUT LA SUCCESIUNE, CU SORA MEA, EU NESTIIND NIMIC, SORA MEA A VENIT CU ACTUL CA MAMA SI-A VANDUT PARTEA EI , IMEDIAT DUPA MOARTEA TATEI.
ACUM EU POT ATACA ACEST ACT AL MAMEI ? ce mai pot eu face ?
Daca va referiti la o rezolvare amiabila, atunci dezbateti succesiunea mamei prin care sa se constate ce anume din patrimoniul acesteia a fost transferat prin vanzare surorii dvs. si ce a ramas de impartit, iar sora dvs. va va revinde partea ce vi se cuvenea de drept inainte ca mama sa vanda.
Daca va referiti la o contestare a actului vanzarii, atunci va trebui sa cereti anularea actului, ceea ce presupune posibilitatea probarii existentei unor cauze de nulitate la incheierea lui/ capacitatea, consimtamantul, obiectul si cauza.
Banuiam ca despre asta este vorba.Mai puteti ataca ctr de vz incheiat intre mama si sora dvs cu acti in anulare dar pt asta consultati un avocat caruia sa-i prezentati acest act despre care vorbiti, si sigur va gasi un motiv de nulitate daca acesta exista.
VORBESC DESPRE PARTEA EI DUPA TATAL NOSTRU

Alte discuții în legătură

Succesiune: bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama, s-a recăsătorit, între ... Borota Sorin Borota Sorin Succesiune: Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerecunoscut de un mostenitor Buna ziua tuturor ! Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat competent.. parintii nostrii (suntem patru surori)au construit in 1962 o casa pe un teren primit ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)