avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana juridica vanzare imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana juridica vanzare imobil

buna ziua,
in 2014 am cumparat un apartament pentru care am dedus tva.
acum dorim sa l vindem adica persoana juridica vinde la persoana fizica.
m ar interesa daca trebuie sa facem evaluare(ultima 2018 dec)?
si daca se colecteaza sau nu tva?
si ce alte documente trebuiesc intocmite
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:04, 13 Decembrie 2019
Nu sunteti obligati sa faceti reevaluare, dar nu ar fi rau sa faceti . In felul asta la un eventual control fiscal demonstrati ca ati vindut la pretul pietei si evitati surprizele neplacute.
Puteti sa vindeti cu TVA sau fara TVA. Este alegerea dvs. Problema mare este ca vanzand fara TVA trebuie sa faceti ajustari la TVA-ul dedus in 2014 si nu cred ca o sa va convina. ( nu degeaba e statul bun si va lasa sa alegeti !).
D,p.d.v. contabil trebuie sa intocmiti o factura. (daca vindeti cu TVA este obligatoriu; daca vindeti fara TVA este optional, dar totusi ar fi bine sa o intocmiti si in acest caz).
Despre actele juridice va informeaza notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire (inregistrata ca sediu secundar) achizitionata pe firma ALY82 ALY82 Buna ziua, Sediu achizitionat in 2007 - 2008 (receptia imobilului s-a facut in august 2008). In 2007 s-au emis 2 facturi cu taxare inversa, iar in 2008 o ... (vezi toată discuția)
Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Tva la plata in lei a arendei romeo200564 romeo200564 O societate comerciala plateste arenda in lei la diferite persoane de la care a arendat teren agricol. Societatea comerciala platitoare de TVA colecteaza TVA ... (vezi toată discuția)