avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... detasare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

detasare

Se poate face detasarea unui functionar public pe o functie contractuala de conducere in cadrul aceleiasi institutii?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:55, 11 Decembrie 2019
Buna ziua,Detașarea se poate dispune pe o funcție publică de conducere sau din categoria înalților funcționari publici, cu aplicarea corespunzătoare a dispozițiilor art. 509, dacă funcționarul public îndeplinește condițiile de studii, de vechime în specialitatea studiilor, precum și condițiile specifice necesare ocupării funcției publice.
duni a scris:

Se poate face detasarea unui functionar public pe o functie contractuala de conducere in cadrul aceleiasi institutii?

Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Functia pe care se detaseaza este functie contractuala de conducere. Din functia publica inspector cls I grad prof superior pe functia contractuala de sef serviciu.
Nu se poate face detașare în interiorul aceleiași instituții. Detașarea presupune doi angajatori diferiți, cel la care persoana în cauză deține funcția de bază și cel pentru care urmează să lucreze temporar. Nu se poate face detașare de pe un post contractual pe o funcție publică, indiferent de situație, Detașarea, delegarea, mutarea sau transferul se fac doar de pe o funcție publică pe alta echivalentă sau de pe un post contractual pe altul echivalent.
Exercitarea cu caracter temporar unei funcții contractuale de conducere de șef de serviciu se poate face prin prin numirea temporară a unei persoane angajate (tot personal contractual) care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
A se vedea în acest sens art. 555 din Codul Administrativ și art. 30 din Legea salarizării unitare 153/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare functionar public lani lani Am urmatoarea situatie: un functionar public se detaseaza de la o institutie publica la alta. De unde se detaseaza are salariul mai mare decat unde va fi ... (vezi toată discuția)
Angajare la institutie bugetara stelutaro stelutaro Buna ziua Doresc sa ma ajutati in doua probleme privind \\"Resursele umane-Personal\\",la o institutie bugetara( !): 1)Pe un post de conducere(Director ... (vezi toată discuția)
Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)