avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

Buna ziua! Locuiesc in aceiasi curte cu fratele meu. El are o jumatate si eu o jumatate. Avem o cale de acces comuna in indiviziune. Terenul este ingust . In partea din fata sunt casele in spate gradinile. Vreau sa vand o parte din gradina mea din spatele casei nepotului meu (fiului fratelui meu). Stiu ca legea stipuleaza obligativitatea asigurarii unei cai de acces. Practic, el nu se poate realiza pentru ca gradina mea se invecineaza cu gradinile vecinilor si nu se poate face nici o cale de acces efectiv. Fiind fiul fratelui meu, este posibil ca sa fie considerata drept cale de acces partea de indiviziune comuna cu fratele ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 15:42, 11 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trecerea se va putea face pe partea de teren pe care se facea anterior trecerea, iar intinderea si modul de exercitare a dreptului de trecere pot fi determinate prin intelegerea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !avem o proprietate pe care am mostenit-o cei 4 frati ... Geta I Geta I Buna ziua !Avem o proprietate pe care am mostenit-o cei 4 frati .In spatele acestui imobil exista alta proprietate achizitionata de unul din cei 4 frati(cele 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune, drept la mostenire, proceduri steaua581 steaua581 Succesiune, drept la mostenire, proceduri Buna ziua, Mama mea mai are doi frati (unul decedat - fratele), sora nu se afla in tara. in fine, situatia ... (vezi toată discuția)