avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil SUPLIMENT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil SUPLIMENT

Buna ziua.In data de 5 noiembrie 2019 am nascut al 2 lea copil,in timp ce eram in ccc 1,copil nascut in data de 3 decembrie 2017.Astazi am primit o decizie de incetare indemnizatiei pt copil 1,o decizie de acordare indemnizatie copil 2,ambele fiind cu data de 4 decembrie 2019,respectiv incetare si acordare.Pe langa aceste 2 decizii am primit si o a 3 a decizie de indemnizatie crestere copil SUPLIMENT.Intrebarea mea este : ce este acest supliment si pt ce perioada se acoarda.Tin sa precizez ca aceast supliment este acordat incepand cu data de 5 noiembrie 2019 respectiv data nasterii copil 2.Sper ca ma puteti lamuri.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Johnny Du. , utilizator 10:43, 28 Octombrie 2020
Buna ziua,
Pe perioada cat sau suprapus cele doua concedii aveati dreptul la un stimulent in cuantum de 1250 de lei, asa prevede legea ( OUG 111/2010)
Adica primiti indemnizatia pentru primul copil si pentru al doilea primiti acesti 1250 de lei, asta pana implineste copilul "1" doi ani. Dupa ramaneti doar cu indemnizatia pentru copilul "2" pana implineste si el doi ani.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc frumos.

Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Bună ziua.
Se completeaza o cerere pentru a beneficia de stimulentul / suplimentul de 1.250 lei până când primul copil împlinește 2 ani?
De unde se poate descărca această cerere?

Cei 1.250 de lei se cumulează cu alocația pentru copilul al doilea?
Alocatia nu are treaba cu acest stimulent sau cu indemnizatia pentru CCC, sunt doua lucruri diferite.
Luati legatura cu primaria sau AJPIS si va spun dumnealor de ce acte aveti nevoie pentru a beneficia de acest stimulent.
Sa nu uitati sa anuntati si la munca ca mai aveti un copil pentru prelungirea perioadei de suspendare a contractului dupa ce expira perioada pentru primul copil
Mulțumesc.
Da, știe soția că trebuie anunțat la locul de muncă pentru prelungirea perioadei de suspendare a contractului dupa ce expira perioada pentru primul copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere maria_bbs maria_bbs Bună ziua. În luna mai 2019 am născut și am optat pentru CCC. În iunie 2020 am născut din nou- cum se calculează CCC ? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil DanaCaplea DanaCaplea Sunt o mămică care este în concediu creștere copil și sunt din nou gravidă cu al doilea bebeluș. As naște în septembrie 2020 cad ar trebuii sa ma ... (vezi toată discuția)