avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inmatriculare vehicul
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inmatriculare vehicul

Buna seara. Am o mica intrebare, acum 30 de zile am cumparat o masina, am facut act vanzare cumparare, am inscris-o la primarie si am circulat cu ea fara sa o inmatriculez, pana acum cateva zile cand am vandut-o unui amic. Masina se stricase deja, si am decis ca nu merita sa mai investesc in ea. Asa ca am facut act vanzare cumparare intre mine si noul cumparator, si am scoso de la primarie. Intrebare e, daca el va primii amenzi, sau nu o va inregsitra in cele 60 de zile cat ia mai ramas la dispozitie, eu ce pot pati? Din ce am inteles, el nu are de gand sa o inmatriculeze, si de aici imi e frica sa nu patesc eu ceva.. Pentru ca nici eu nu am inmatriculat-o. Urma sa o inmatriculez, dar daca am dat-o nu mai avea rost. Ceva lamuriri? Daca patesc eu ceva, ii dau bani numai sa o inmatriculeze :))) Am toate actele de vanzare cumparare.
Cel mai recent răspuns: Danieladanaa , utilizator 16:20, 12 Decembrie 2019
Daca ati respectat legea, nu veti raspunde dumneavoastra pentru cei ce nu o fac.

Din ce am citit mai sus, asta ati si facut, chiar daca nu ati inmatriculat masina.
Dupa decaderea termneului legal de inmatriculare aveti dreptul sa informati oficial SPR evidenta auto si CNAIR ca nu mai sunteti proprietarul vehiculului cu datele de identificare xxx care a fost instrainat la data y numitului z
Si unde trebuie sa fac asta? Multumesc

ynocentta a scris:

Dupa decaderea termneului legal de inmatriculare aveti dreptul sa informati oficial SPR evidenta auto si CNAIR ca nu mai sunteti proprietarul vehiculului cu datele de identificare xxx care a fost instrainat la data y numitului z

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Banu gabriel Banu gabriel Salut,primesc amenzi de rovinieta cu toate ca am vandut masina,ce e de facut? (vezi toată discuția)
Nelamurire achizitionare autoturism ! CrissMGC CrissMGC Buna ziua ! Vin in atentia comunitatii acestui forum cu o nelamurire legata de achizitionarea unui autoturism. Autoturismul in cauza a fost cumparat de ... (vezi toată discuția)
Vânzare masina IonuțBogdanCirtiu IonuțBogdanCirtiu Daca eu am vândut o mașină în urma cu 2 luni și știu sigur ca respectivu nu a trecut-o pe el, specific sa vândut cu contract de vânzare cu fiscal pe ... (vezi toată discuția)