avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Mama mea a decedat in 2008, am o sora in viata, un frate decedat si o sora de mama decedata. Vrem sa dezbatem mostenirea dupa parinti, insa casa parinteasca nu era pe numele tatei si mamei mele, ei au primit un teren in 1955 de la primarie pt a construi o casa, dar terenul respectiv figureaza pe numele cuiva cat si terenul din imprejmuiri. In 91 mama a cerut la primarie sa i se treaca pe numele ei dar acest lucru nu s-a intamplat chiar daca cererea a fost inregistrata. Sora mea traieste in casa parinteasca, acolo a si trait mereu, si foloseste si terenurile. Ieri am fost la primarie cu extrasele de cf sa vedem la ei ce apare, si nici la ei nu apare numele mamei, insa i-au spus lui sora mea sa dea o declaratie cum ca ma accepta in casa parinteasca si ulterior putem sa-l dobandim, eventual prin uzucapiune. Alta metoda de a intra in posesia cotei ce mi-se revine exista?
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
ady88, utilizator
Cel mai recent răspuns: ady88 , utilizator 12:42, 12 Decembrie 2019
Buna ziua,
La uzucapiune ma gandeam si eu dar discutati cu un avocat, va trebui sa chemati in instanta proprietarul de drept, din acte, al terenului.
O sa aveti nevoie de martorii, chitantele care atesta ca ati platit, dvs. sau parintii, impozitul la primarie.
Discutati cu un avocat, preferabil din alta zona, sa nu existe interese...
Am rugat-o pe sora mea sa imi citeasca ce scrie pe chitanta primita dupa plata impozitelor, si apare numele ei, nu numele parintilor. Uzucapiunea o poate face ea singura? Adica eu, si restul familiei care ar trebui sa mostenim nu primim nimic? Sau uzucapiunea se poate face si pe numele parintilor decedati?
Si unul dintre terenuri este mostenit in 99 de 4 persoane de care nici nu am auzit, cf extrasului de carte funciara...

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
La uzucapiune ma gandeam si eu dar discutati cu un avocat, va trebui sa chemati in instanta proprietarul de drept, din acte, al terenului.
O sa aveti nevoie de martorii, chitantele care atesta ca ati platit, dvs. sau parintii, impozitul la primarie.
Discutati cu un avocat, preferabil din alta zona, sa nu existe interese...

Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
ady88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune SzMaria SzMaria Bună ziua! Suntem doi frați și o soră. În anul 2008 a decedat tata, după deces nu s-a făcut succesiune. Mama a decedat în anul 2014, înainte de deces ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 10 ani mihaelamosman mihaelamosman Buna ziua.va rog sa ma sfatuiti intr-o problema de mostenire cam incurcata. In anul 1972 parintii mei au achizitionat o casa,cu chitanta de mana, intr-un ... (vezi toată discuția)
Terenuri declarate/nedeclarate nicole852107 nicole852107 buna seara,pana in anul 1995,parintii mei au avut grija de bunica,in acelasi timp facandule si contract de intretinere pe casa.in tot timpul acesta (pana in ... (vezi toată discuția)