Buna seara.
Am stat 4 ani in chirie si am platit fondul de reparatii si cota parte indiviza, pe langa cheltuielile legate de consum. In contractul de inchiriere nu este specplata utilitatilor ca urmare a consumului lunar (apa, gazul, gunoiul, cheltuieli administrative,liftul). Va rog sa-mi specificati daca imi pot recupera sumele platite ca fond de reparatii si cota parte indiviza de la asociatie sau proprietar, in baza chitantelor. Va multumesc
Interesanta intrebare, pentru ca cel putin din punctul meu de vedere, interpretarea este contradictorie...
Teoretic, daca in contractul de inchiriere aceste cheltuieli nu erau in sarcina dvs., nu trebuia sa le achitati.
Ati putea formula o actiune in pretentii, si potrivit principiului imbogatirii fara just temei, si a Legii 114/1996 cu ultim. modif., de exemplu, sa solicitati restituirea acestor sume de bani, pe ultimii trei ani.
Practic, dvs. ati achitat de buna-voie aceste sume de bani, ceea ce in mod tacit ar echivala cu o recunoastere a acestor cheltuieli ca fiind obligatia dvs.
Puteti invoca in aparare disp. art.992,993,994 C.civ..
E o gluma sau e o tema de divagatie?
Pai in 4 ani ati consumat apa, ati beneficiat de caldura, de lift, de electricitate, gaz. Ati consumat, ati platit. Acum vreti banii inapoi! De ce? Nu a fost apa buna, sau gazul nu a avut presiune?
Va intreb si eu in gluma asa cum ati intrebat si dv, oare daca ma prezint cu chitantele pe ultimii 4 ani la alimentara de unde cumpar zilnic de mancare o sa-mi pot recupera sumele pe care le-am achitat !? Ca doar nu am contract cu ei in care sa fie specificat ca trebuie sa platesc ce consum!!!
Ma refeream la restituirea fondului de reparatii si a cotei parte indiviza afisate lunar, Plata fondului de reparatii si cotei parte indiviza am inteles din alte site-uri ca revin proprietarului. Nu am cunoscut asta pana acum si doresc sa recuperez acesti bani.
Fondul de reparatii se repartizeaza pe apartament, indiferent de cine locuieste in el, proprietar sau chirias.
Asociatia de proprietari nu are caderea legala sa se amestece in contractul de inchiriere intre chirias si proprietarul sau. Deci este o problema pe care o rezolvati in exclusivitate, fara a implica in niciun fel asociatia de proprietari, cu proprietarul Dv.
Fondul de reparatii nu se restituie de catre asociatie nici proprietarului, nici chiriasului, nu se restituie deloc si in nicio conditie.
........................
Daca in acest timp ati platit fond de rulment pe chitanta emisa pe numele Dv., numai aceasta suma si numai in cuantumul chitantelor o puteti recupera de la asociatie.
Am dreptul?
xx-79-ecm
locuiesc cu chirie de un an intr-un apartament.acuma proprietarul nu vrea sa prelungeasca contractul ca are alti chiriasi.intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)