Cine stabileste reprezentantii salariatilor din comitetul de sanatate si securitate in munca din unitate?
Se poate implica sindicatul reprezentativ sau este strict atributia conducatorului unitatii?
Comitetul de securitate si sanatate in munca este constituit din angajator sau reprezentantul sau legal, conducatorul compartimentului de securitate si sanatate in munca, medicul de medicina muncii, reprezentantii salariatilor.
Reprezentantii lucratorilor in comitetele de securitate si sanatate in munca vor fi desemnati de catre lucratori dintre reprezentantii lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii lucratorilor, dupa cum urmeaza:
a) de la 50 la 100 de lucratori - 2 reprezentanti;
b) de la 101 la 500 de lucratori - 3 reprezentanti;
c) de la 501 la 1.000 de lucratori - 4 reprezentanti;
d) de la 1.001 la 2.000 de lucratori - 5 reprezentanti;
e) de la 2.001 la 3.000 de lucratori - 6 reprezentanti;
f) de la 3.001 la 4.000 de lucratori - 7 reprezentanti;
g) peste 4.000 de lucratori - 8 reprezentanti.
Organizarea si functionarea Comitetului de securitate si sanatate in munca este reglementata prin H.G. nr. 1425/2006 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006.
Da, are legatura cu subiectul discutat ... insa legea speciala are prioritate .. Legea nr.319/2006 si normele de aplicare ale acesteia ... parerea mea.
Conform Legii 319/2006 ,legea securitatii si sanatatii in munca, CSSM este compus din :presedinte - angajatorul
secretar - lucratorul desemnat(inspector protectia muncii)
membri - medicul de intreprindere
+alti 2 membri din randul lucratorilor pt. pana la 100 de anjajati/firma
sau 3 membri daca sunt peste 100 de angajati pe firma
decizia de numire se da de catre angajator
Chiar nu ma poate lamuri nimeni,sa fie o"farsa" acel articol din c.c.m.u.n.n. aparut dupa Legea 319?
Cate "farse "or mai fi in acest contract?
Eu cred ca ne scapa noua ceva in interpretarea lui.