avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicapul constatat legal in Italia la o persoana cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicapul constatat legal in Italia la o persoana cu dubla cetatenie este recunoscut in Romania?

As dori sa stiu cum poate fi recunoscut handicapul unei persoane cu dublă cetățenie, romana si italiană, stabilit de autoritățile italiene, beneficiind si de o pensie aferenta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana_v , utilizator 22:23, 18 Decembrie 2019
La ce vă referiți`? Locuiți în Italia și beneficiați de drepturile persoanelor cu handicap, conform legii Italiene.
Autoritățile române nu vor recunoaște o decizie din altă țară. Ca sa beneficiați de ceva in țară, trebuie să depuneți dosar de încadrare in grad de handicap si sa primiți un certificat. In funcție de gradul primit conform evaluării dupa criteriile românești, aveți diverse scutiri si beneficii.
In plus, e posibil sa fie necesar să aveți domiciliu permanent in România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie romana-italiana PopaAncaA PopaAncaA Buna ziua, azi am fost sa depun juramant pentru a deveni cetatean italian. La primarie mi s-a spus ca in Italia voi fi considerata NUMAI ca si cetatean ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Divort definitiv sau nu? dynu dynu Va salut pe toti, sunt un cetatean al R. Moldova, dar detin si cetatenia romana din 1996 (nascut in R. Moldova), in 1999 am incheiat o casatorie in R. ... (vezi toată discuția)