avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Informarea reciproca despre riscurile profesionale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Informarea reciproca despre riscurile profesionale

Buna ziua tuturor.
In conformitate cu Art.7, (5), lit.c) <... atunci cand in acelasi loc de munca isi desfasoara activitatea lucratori din mai multe intreprinderi si/sau unitati, angajatorii acestora au urmatoarele obligatii:
... c) sa se informeze reciproc despre riscurile profesionale;...>
Planul propriu de SSM este inaintat Beneficiarului / coordonatorului de SSM iar personalul subcontractantilor este informat prin Fisa de instruire colectiva (Anexa 12 din HG 1425/2006).
Cum se face informarea reciproca intre intreprinderile si/sau unitatile care isi desfasoara activitatea in acelasi loc de munca si intre care nu exista relatii contractuale, toate acestea avand doar contracte de lucrari cu acelasi Beneficiar ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2019
sadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:39, 26 Iunie 2020
Nu am de unde sa stiu cum procedeaza in realitate.
Puteti sesiza ITM in scris cu nr. de inregistrare/ data despre situatia existenta.
Se vor trezi la realitate numai daca se inregistreaza un eveniment nedorit si vor trtebui sa dea explicatii scrise vis a vis de respectarea legii. Amenzile, despagubirile, daunele, etc,, dupa caz, nu sunt simbolice, ci consistente. Mai este de avut in vedere si un eventual caz penal.
Daca sesizam ITM-ul in scris, putem sa *uitam* de contractul de lucrari si sa trimitem muncitorii acasa. Vorbim teoretic sau *puternic ancorat in realitatea romaneasca*? Eu nu vreau decat sa ma sfatuiti cum sa reactionez concret si legal pentru a indeplini, conform sintagmei emisa de ITM - masura <informarii reciproce>. Nu am aflat nicaieri in L.319, HG 1425, HG 300 care este documentul referitor la <informarea reciproca>, in afara de, eventual, Planul propriu de SSM. Nu dorim / putem sa intocmim acest Plan pana nu primim Planul de SSM al santierului de la beneficiar. De aici ne intoarcem la inceput...
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
sadrian, utilizator
Tipic romanesc... dvs. sa aveti propriul plan de prevenire si sa.l trimiteti pe mail managerului/coordonatorului de santier.
Si oamenii dvs. aa aiba echipamentul de protectie si instructajul ok.
In caz de ceva, Doamne fereste, aratati ca ti trimis acel plan pe mail coordonatorului sa i.a masurile legale si ca aveti toate actele in regula.
In functie de tipul evenimentului produs ( daca este doar accident fara decese sau infirmitati) o sa vedeti cum decurge ancheta si cine o face ( angajatorul, ITM.ul, parchetul...) si o sa vedeti cui dati cu subsemnatul.
Cum am spus mai sus, "treaba romaneasca".
Si incercati sa colaborati cat mai bine cu celelalte echipe, sa stie fiecare ce are si nu voie sa faca una pe "terenul" celeilalte.
Nu am cunostinta de existenta unui coordonator de SSM. Am trimis planul propriu pe e-mail beneficiarului. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Fisa colectica instruire Stefan stefanut Stefan stefanut BUNA ZIUA ! IN CAZUL IN CARE PE SANTIERE TEMPORAR DE MUNCA FOLOSIM SUBCONTRACTORI TIMP DE 3 LUNI DE ZILE , DIVERSE MESERII( DULGHER , FIERAR ), ACESTIA VOR ... (vezi toată discuția)
Coordonator în materie de securitate şi sănătate kzm kzm Bună seara. Având in vedere că potrivit art. 13 din H.G. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate si sănătate pentru santierele temporare sau ... (vezi toată discuția)
Plan propiu de sanatate si securitate in santier cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Prestez servicii de paza pe baza de contract prestari servicii intr-un santier. In acest caz trebuie sa facem plan propiu sde sanatate si ... (vezi toată discuția)