Buna ziua,
In luna Martie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier ce a avut ca rezultat o victima usoara.
Vina a fost a mea, neacordare de prioritate, insa victima, care se alfa pe un scuter, nu avea asigurare obligatorie pentru acel scuter.
In toata aceasta perioada mi-a fost retinut permisul de conducere si s-a eliberat o dovada inlocuitoare pe care am prelungit-o lunar, mai putin o singura luna in care am ales sa stau fara permis (mi s-a comunicat de catre politistul sosit la locul accidentului ca pot opta sa nu-mi prelungesc dovada de circulatie si se scade perioada respectiva din totalul de 3 luni in care voi fi nevoit sa stau fara permis la solutionare cazului.
Intrebarea mea este: Daca victima nu avea asigurare (teoretic nu avea ce sa caute pe un drum public) am vreo sansa sa primesc permisul inapoi fara sa fiu nevoit sa stau si restul de 2 luni ramase?
Am primit scrisoare de la parchet si am depus deja actele. Urmeaza ca saptamana viitoare sa ma prezint la politie pentru raspunsul oficial.
Mentionez ca in plicul de la parchet se cerea clasarea cauzei pentru ca nu poate fi considerata infractiune.
Este vorba de culpa comuna, avand in vedere ca victima nu avea asigurare sau este doar vina mea?
Multumesc anticipat!
Nu, din pacate vina va apartine, va suporta si el consecintele ca nu are asigurare, insa vina va apartine si dvs respectiv asigurarea dvs plateste dauna, iar permisul nu poate fi recuperat fara sa stati inca 2 luni.