avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Retragere dividende 2018 2019
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Retragere dividende 2018 2019

Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare

Se retrag drepturile aferente 2018 si 2019, urmand a se depune declaratia unica pe PF,

Ce CAS se plateste o singura data pentru ridicare in cursul aceluiasi an, se face o singura Declaratie Unica?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:42, 27 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci ca sa vedeti daca veti plati sau nu cass, comparati totalul venitului din dividende incasat in 2019 (pentru cei doi ani) cu plafonul a 12 salarii miime brute pe economie care in acest an este 24960 lei, si daca este peste, veti plati cass 10% aplicat doar la valoarea plafonului.
Dar da, acum nu puteti inca sa scoateti dividendele anului 2019 in avans, pana nu depuneti bilantul contabil pentru 2019. Asteptati cam pana prin martie sau aprilie 2020, depuneti bilantul si apoi faceti aceasta operatiune cumulata pentru doi ani cum v-ati gandit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Din cate stiu, legal dividendele se pot retrage anula, semetrial sau lunar, cf legislatiei in vigoare.

dividendele sunt singurul venit al administratorului, si acestea de exemplu se pot retrage pe anul in curs la nivel de noiembrie, ultima luna inchisa , adica perioada luna 01- luna a 11-a. Pe luna decembrie, daca nu se mia fac operatiuni , se pot calcula cf raportului Balantei la zi, dar contabil in mod normal la inchiderea lunii.
Dividendele se pot scoate cel mai devreme trimestrial si nu doar cu "ultima luna inchisa", cum ziceti, ci se intocmeste bilant intermediar in baza hotararii adunarii generale etc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare dividende SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna seara. am si eu o nelamurire.Administratorul doreste sa ridice dividende din profitul din anul in curs.Cum se procedeaza in aceasta situatie, ce fac in ... (vezi toată discuția)
Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Dividende Nicoletapuricel Nicoletapuricel Buna ziua, Ad unei societății dorește sa distribuie și sa încaseze dividende in valoarea de 75000 din profitul anilor 2018-2019, are obligatia depunerii ... (vezi toată discuția)