avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva chirie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva chirie

buna seara. Am un spatiu inscris pe srl platitoare de tva si este dat in chirie unei sc tot platitoare de tva. Intrebarea este: Eu cand emit factura lunara pentru chirie, trebuie sa o emit cu tva sau fara? Care este baza legala? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:26, 4 Decembrie 2009
multumesc @ danike ca mi-ati atras atentia : asa e, m-a luat ... valul
Se aplica prorata doar daca activitatea preponderenta e de inchiriere; daca e ocazionala nu se aplica prorata.
scrie si la pct 47 din norme de altfel ;

@marius: cu scuzele de rigoare, va rog sa faceti abstractie de textul boldat din primul meu mesaj ; ce am spus acolo nu e corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Chiria este puurtatoare de tva? simonaursu simonaursu Buna ziua. Stiam ca, chiria nu este purtatoare de TVA. Sunt o soc. platitoare de TVA si care nu mai am alte venituri, decât cele din închiriere dar am ... (vezi toată discuția)
Tva chirie mire9 mire9 Buna seara . As dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Firma mea a subinchiriat un spatiu de la o societate comerciala . Este corect sa mi se ... (vezi toată discuția)