avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Angajator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Angajator

Bună seara!
Din punct de vedere legal, conform legii 196/2018,
cine este persoana care are în atribuții întocmirea contractelor de munca/mandat și transmiterea lor către REVISAL in cadrul asociației de proprietari?
Președintele?
Casierul?
Administratorul?
Cenzorul ?
Comitetul executiv?
Am enumerat deoarece în cadrul asociației de proprietari din care fac parte, nu avem un administrator atestat și de aceea avem și contabil, casier și o persoană care se încăpățânează să fie ADMINISTRATOR cu toate că nu are studii medii și nici atestat. Președintele l-a "desemnat" : persoana cu " probleme administrative"! Așa se întâmplă când conducerea asociației de proprietari devine "Mafia"! Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 11:08, 15 Decembrie 2019
Daca ati studiat disp L nr 196/2018 ati constat ca legiuitorul a dispus ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatieid e proprietari in raport de terti inclusiv in instanta
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
Cenzorul detine responsabilitate speciala,respectiv verificarea si vizarea pentru legalitate a documentelor asociatiei de proprietari
Mai mult,legiuitorul a prevazut ca stampila asociatiei de proprietari trebuie sa fie detinuta de presedintele de asociatie
Persoana care exercita atributiile de administrator fara a detine atestat legal isi asuma responsabilitatea sa suporte consecintele legale a exercitarii fara drept a unei profesii/activitati pentru care legea prevede detinerea de atestat profesional
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
problema se poate rezolva foarte simplu - va depuneti candidatura, luati sefia asociatiei si dispare mafia deoarece dumneavostra nu puteti fi Mafia (fireste, pentru dumneavoastra), Simplu !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii președinte asociație locatari/raport cenzor im82 im82 Bună ziua, Ce studii, eventual calificări, este obligatoriu să dețină un președinte de Asociație de locatari? Președintele se află la sfârșitul ... (vezi toată discuția)
Sunt membru al unei asociatii de proprietari. din 2011 presedintele ... MihaiPaul56 MihaiPaul56 Sunt membru al unei asociatii de proprietari. Din 2011 presedintele asociatiei(in 2011 a fost reales) pana in prezent nu a organizat sedinte ale adunarii ... (vezi toată discuția)
Despre administrator Catalia Catalia Dacă administratorul și cu președintele blocului nu vor sa iti arate anumite facturi cei de facut??? (vezi toată discuția)