avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act de separare a bunurilor după căsătorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act de separare a bunurilor după căsătorie

Buna dimineața,
Doresc să știu dacă se poate întocmi un act de separare a bunurilor după căsătorie.
Dețin un apartament achiziționat prin credit ipotecar înainte de cununia civilă pe care le-am achitat din castiguri personale la câteva luni dupa încheierea cununiei civile.
Intre timp doresc sa mai achiziționez un bun imobiliar tot din castiguri personale.
1. Doresc să aflu ce documente trebuie întocmite, ca in cazul in care, din pacate, ne vom despărți aceasta sa nu aibă drepturi asupra bunurilor achiziționate de către mine ?
2. Daca se poate întocmi un astfel de document, doresc sa știu unde trebuie sa merg, de ce documente am nevoie și cât durează întreaga procedură.
Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:25, 15 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la notar. Puteti sa va schimbati regimul matrimonial, abia dupa un an de la casatorie.
La notar se lichideaza regimul actual, cel al comunitatii legale, il schimbati in cel al separatiei de bunuri si incheiati o conventie, despre costuri si durata, intrebati la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar in timpul casatoriei fara implicarea sotului CristinaPX CristinaPX Buna ziua! As avea rugamintea de a ma lumina in legatura cu urmatorul subiect: doresc sa achizitionez o locuinta prin intermediul unui credit ipotecar; cum ... (vezi toată discuția)
Achizitie bunuri proprii, in timpul casatoriei cu acord Tudoreanu Tudoreanu Buna seara, exista posibilitatea redactarii unui act intre soti, care au proprietate comuna, ca in baza acrdului unuia dintre soti, celalat sa poata ... (vezi toată discuția)
Bun propriu dobandit in timpul casatoriei teodon teodon Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sunt casatorit,insa separat de mai multi ani de sotia mea.Nu am dorit divortul niciunul dintre noi si ... (vezi toată discuția)