avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul pensie cu salariul ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul pensie cu salariul ?

va rog sa ma lamuriti in chestiunea pe care Guvernul Orban vrea sa o implementeze, mai precis interzicerea cumului pensiei cu salariul la stat.
Intrebarea mea este:
prin Legea Bugetului de stat ce o va emite Guv. Orban (2020) si care prevede si interzicerea cumului de pensie cu salariul la stat, se poate incalca o prevedere constitutionala care prevede că dreptul la muncă, dreptul la pensie dreptul de asi alege profesia, ocupatia si locul de munca ar fi incalcate prin aceasta interdictie de cumul sau ar putea desfiinţa un drept câştigat. A mai incercat guv, BOC sa interzica cumulul dar Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constitutionala motivatia ar fi fost si ca legea respectiva ""este retroactivitatea actului normativ, în sensul că aceasta nu poate avea efecte anterioare datei adoptării ei, precum şi încălcarea altor principii constituţionale".(sus amintite).
Intrebare : pate guv. Orban prin o lege sa interzica, fara a incalaca Constitutia, cumulul de pensie cu salariul la stat. Si daca DA ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cumul pensie salariu costelion costelion Capitolul IV din Legea nr. 329/2009 interzice [b]cumulul pensiei mai mare decat salariul mediu brut pe economie cu salariul la stat.[/b] Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariul maria2009 maria2009 Stie cineva in ce stadiu este proiectul de lege cumul pensie cu salariul? Cand intra in vigoare? (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu; reluare in plata a pensiei epifanie epifanie Buna ziua .Conform ordonantei de interzicere a cumului de pensie cu salariul in sistemul bugetar am suspendat pensia si am optat pentru salariu care era in ... (vezi toată discuția)