avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Întrerupere contract de munca după concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Întrerupere contract de munca după concediu crestere copil fara preaviz

Buna seara.in februarie fetita împlinește 2 ani .din motive personale nu ma pot întoarce la munca iar fosti angajatori spun ca nu pot pur si simplu sa imi inchida contractul de munca.nu pot sa stau nici in preaviz nici sa ma întorc. Cum se procedează în asemenea situații?
Cel mai recent răspuns: Daiana 27 , utilizator 18:05, 10 Ianuarie 2020
Nici nu este nevoie sa va accepte demisia ... angajatorul ia doar act de cererea salariatului prin care solicita incetraea c.i.m. prin demisie.

Trimiteti-le, prin posta cu confirmare de primire, cererea dvs de incetare a c.i.m.
Va multumesc
Buna ziua.va mai deranjez cu o intrebare:dacă tatăl nu isi ia luna tatălui cu ce data sa trimit cererea de închidere contract de munca?
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, incetarea c.i.m. o puteti face cu ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 2 ani.

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile.
In speta, incetarea c.i.m. o puteti face cu ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta de 1 an si 11 luni
Si daca nu suntem cununați legal dar copilul este pe numele lui tot se diminuează cu o lună?

Alte discuții în legătură

Revenire in cic Rocsanaa1 Rocsanaa1 Daca am revenit la munca si fata implineste 2 ani in decembrie pot reveni in concediu de crestere pana cand implineste fata 2 ani?daca contractul este pe ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal ingrijire copil Pavelnina Pavelnina Copilul s-a nascut pe data de 9-02-2015 .Eu trebuie sa ma reangajez incepind cu ce data? Care este limita de timp necesara?Daca doresc sa ma angajez in alta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)