Salutare! In Septembrie 2019 eu si sotia mea am vrut sa cumparam un apartament cu banii Cash. Am facut antecontract la notar si am achitat 2000 Euro avans si am fixat data de 1 noiembrie pt semnarea actelor Finale ca sa aiba si proprietar timp sa caute/cumpere altceva. La 1 noiembrie vanzatorul nu isi gasise nimic in care sa se Mute pe gustul sau, dar nu vroria sa facem o prelungire de antecontract. A zis sa il mai las putin ca isi va gasii si ne va vinde si nu e nevoie de prelungire, ca oricum este cartea funciara blocata pe numele nostru. Acum intrun final am stabilit telefonic sa ne dea avansul inapoi si sa cautam in alta parte, dar tot Evita sa ne intalnim. Ce avem de facut, care este cea mai simpla cale.
Dacă aveți dvs cunoștințe juridice și știți să solicitați, motivat în fapt și în drept restituirea arvunei, nu aveți nevoie de un avocat, însă recomandabil ar fi ca un avocat să se ocupe macar de redactare dacă nu vă permiteți achitarea onorariului pt reprezentare!
Durata procesului depinde de multe variabile, în speța dvs probabil 5-8 luni!
Onorariul este confidențial, îl discutați cu avocatul pe care îl alegeți să vă reprezinte!
Ar putea dura mai puțin de vreme ce cunoaște normele procedurale!