avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurare avans antecontract.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurare avans antecontract.

Salutare! In Septembrie 2019 eu si sotia mea am vrut sa cumparam un apartament cu banii Cash. Am facut antecontract la notar si am achitat 2000 Euro avans si am fixat data de 1 noiembrie pt semnarea actelor Finale ca sa aiba si proprietar timp sa caute/cumpere altceva. La 1 noiembrie vanzatorul nu isi gasise nimic in care sa se Mute pe gustul sau, dar nu vroria sa facem o prelungire de antecontract. A zis sa il mai las putin ca isi va gasii si ne va vinde si nu e nevoie de prelungire, ca oricum este cartea funciara blocata pe numele nostru. Acum intrun final am stabilit telefonic sa ne dea avansul inapoi si sa cautam in alta parte, dar tot Evita sa ne intalnim. Ce avem de facut, care este cea mai simpla cale.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:46, 18 Decembrie 2019
Buna seara
Daca nu va intelegeti va trebui sa va adresati instantei si sa solicitati returnarea avansului si aplicarea art. 1544 C.Civ.
Si cam cat dureaza daca ajungem in instanta, este nevoie de un avocat??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți dvs cunoștințe juridice și știți să solicitați, motivat în fapt și în drept restituirea arvunei, nu aveți nevoie de un avocat, însă recomandabil ar fi ca un avocat să se ocupe macar de redactare dacă nu vă permiteți achitarea onorariului pt reprezentare!
Durata procesului depinde de multe variabile, în speța dvs probabil 5-8 luni!
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Daca alegem un avocat sa ne reprezinte dureaza mai putin? Ca cat este onorariul unui avocat in acest caz??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariul este confidențial, îl discutați cu avocatul pe care îl alegeți să vă reprezinte!
Ar putea dura mai puțin de vreme ce cunoaște normele procedurale!

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament pe baza de antecontract termen finalizare nerespectat andreeaAntili andreeaAntili Buna ziua,am achizitionat un apartament care nu va fi finalizat la termenul stabilit, pot obtine ceva despagubiri pe baza antecontractului?Precizez ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract brutus84 brutus84 In anul 2009 am semnat un antecontract de vanzare cumparare (eu sunt vanzatorul) cu 2 cetateni din S.U.A am incasat un avans de 4000 eur iar in iuni 2009 ... (vezi toată discuția)