avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul in Romania

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie/ parere in legatura cu speta urmatoare: cetatean german casatorita cu cetatean roman. Dupa 3 ani de locuit impreuna in germania( deci ambii cu rezidenta in germania) se decid sa divorteze in Romania. Mentionez ca certificatul de casatorie, cel obtinut in germania, a fost transcris in romania, sotii nu au copii si nici bunuri comune. Este posibil divortul in romania in aceste conditii, mai precis la judecatoria bucuresti, sect 5? Care ar fi optiunile pentru divort?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:25, 15 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Sotii nu mai locuieac la adresa comuna de 3 luni, fiecare locuieste la alta adresa, dar tot in acelasi oras din Germania.
Conform art. 915 din Codul de Procedură Civilă, competenţa, în materie de divorţ, aparţine, de regulă, judecătoriei în circumscripţia căreia soţii au avut ultimul domiciliu comun. Însă, dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu mai locuiesc în România, părţile pot conveni să introducă acţiunea la orice judecătorie din ţară. În lipsa unui astfel de acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pentru raspunsuri si timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Divorț in germania MC90 MC90 Cum pot proceda pentru a intenta cererea de divorț înaintea perioadei de un an de separare ( prevăzută de legislația germana) menționând ca noi încă ... (vezi toată discuția)
Divort flavia29 flavia29 Buna seara,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuriti daca se poate......el cetatean roman dar este rezident in olanda,ea din Republica Moldova cu ... (vezi toată discuția)
Divorț Violetaviolelia Violetaviolelia Buna seara am și eu o întrebare sunt căsătorită cu soțul meu de 21 de ani dar nu mai stăm împreună de aproape doi și avem împreună patru copii ... (vezi toată discuția)