avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț

Buna seara am și eu o întrebare sunt căsătorită cu soțul meu de 21 de ani dar nu mai stăm împreună de aproape doi și avem împreună patru copii băiatul este major dar fetele minore și nu mai stau în localitate ,stau in alt oraș cu copii , pot să bag divorț aici unde stau acum?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:55, 10 Septembrie 2018
Bună ziua,

Instanța competentă este cea de la ultima locuință comună.

Art. 915. Instanta competenta
(1) Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor. Daca sotii nu au avut locuinta comuna sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cea din urma locuinta comuna, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are locuinta paratul, iar cand paratul nu are locuinta in tara si instantele romane sunt competente international, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are locuinta reclamantul.

(2) Daca nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa unui asemenea acord, cererea de divort este de competenta Judecatoriei Sectorului 5 al municipiului Bucuresti.
Competenta teritoriala este exclusiva si nu puteti depune divortul decat acolo unde prevede legea.
Mergeti la notar daca nu apelati la avocat ca sa nu va complicati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț in germania MC90 MC90 Cum pot proceda pentru a intenta cererea de divorț înaintea perioadei de un an de separare ( prevăzută de legislația germana) menționând ca noi încă ... (vezi toată discuția)