avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mașină cumpărată cu acte în regulă, dar dovedit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mașină cumpărată cu acte în regulă, dar dovedit a fi furată și confiscată în Rep. Moldova - recuperare

Buna seara,
Am cumparat acum un an o masina din Austria dar era înmatriculata în Elvetia , am achitat suma de 5.500€ ,s-a realizat un contract de vanzare-cumpărată si apoi masina a fost adusă în România pe platforma! Imediat am inceput si procedurile de înmatriculare,devamare,RAR... Totul a decurs cum trebuie, am mers cu ea in Republica Moldova fără nici o problemă , de 10 luni decand sunt proprietarul mașinii am mers din NOU în Republica Moldova și acolo ,,surpriza,, ne-au confiscat masina la vama din Moldova fiindca este dată în interpol de statul Elvețian! Desigur ca am contactat un avocat de acolo cate nu a reușit să ne ajute ca masina oricum va fi returnată! Am cheltuit 9000€ cu această masina ,,mult dorita,, ! Credeți că ne-ar putea ajuta cumva statul Român?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:08, 18 Decembrie 2019
Nu sunteti singuru in aceasta situatie neplacuta
Statul roman la cererea dv poate demara procedura de contactare autoritati implicate
Este procedura complexa,de durata deoarece tine de birocratia autoritatilor
Sunt mii de astfel de situatii,care treneaza in solutionare de ani de zile
Daca nu va implicati dv sa desfasurati acte si actiuni catre autoritati,sa solicitati periodic urgentarea solutionarii nu aveti sanse sa solutionati rapid

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina declarată furata Adyy0102 Adyy0102 Buna seara.am cumparat o masina cu numere roșii cu volan pe dreapta.pe data de 26.10.2016 am obținut certificatul si cartea de la RAR.pe data de 8.11.2016 ... (vezi toată discuția)
Mașină furată din italia în 2009, reținută de poliția de frontieră din republica moldova în 2018. care sunt șansele să îmi recuperez paguba de la fostul proprietar? loakvo loakvo Buna ziua, In 2011 am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, de la al 3-lea proprietar in tara. Masina este de provenienta Italia, a trecut prin ... (vezi toată discuția)
Bani falsi, ramas fara masina, termen raspuns autoritati martix martix Buna ziua, nu stiu daca am incadrat intrebarea in categoria corecta dar am nevoie de parerea unor persoane mai avizate ca mine in pb existenta. Treaba sta ... (vezi toată discuția)