avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea unor facturi din 2006
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea unor facturi din 2006

Verificand soldurile impreuna cu un furnizor am constatat ca din evidentele noastre
lipsesc doua facturi una marfa una ambalaj din 2006.La inventar nu am avut plus.
Cum se corecteaza aceasta situatie? Cum se inregistreaza corect ACUM in 2009 in contabilitate tinand cont ca am primit doar copii xerox de la furnizor ,stampilate si semnate?Ne intrebam daca vanzatoarea a sustras suma de bani,este vorba de 700 lei.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 21:32, 9 Decembrie 2009
inregistrarea facturii

1174 = 401 val marfuri+ambalaj -de fapt am inregistrat o cheltuiala deci nu mai sunt necesare alte inregistrari

"(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare."

cheltuiala fiind nedeductibila (nu am factura de vanzare) nu deduc nici TVA

1174 = 401 val TVA

(1) Dreptul de deducere ia naştere la momentul exigibilităţii taxei.
(2) Orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării în folosul următoarelor operaţiuni:

a) operaţiuni taxabile;
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2009
katica, utilizator
Gestiunea este global valorica vanzare cu amanuntul.
Daca marfa nu ar fi fost vanduta aveam plus de inventar,daca marfa a fost vanduta
aveam minus la inventar,dar nu am avut diferente la inventar .In concluzie consideram ca facturile au fost distruse intentionat de vanzatoare ,a vandut marfa
si a sustras suma de bani.Ambalajul era :sticle de bere .Presupunem ca vanzand berea a incasat si valoarea ambalajului a distrus factura si a sustras suma de bani.
Facturile obtinute de la furnizor fiind copii TVA nu este deductibila.Am hotarat sa facem urmatoarele inregistrari:
1174=401 cu costul marfii +tva
pentru ca trebuie sa inregistrez toata obligatia fata de furnizor ,tva nu pot inregistra in 4426 ca nu este deductibila deci am adaugat tva la cost marfa
si 4282= %
1174 cu costul marfii +adaos
4427 cu tva af.vanzarilor

la ambalaj :
1174=401 val ambalaj +tva, factura de la furnizor fiind copie xerox
si 4282=%
1174 cu valoare ambalaj
4427 cu valoare tva
Ca urmare a inreg.pe chelt.si a tva la cumparare soldul contului 1174 este debitor
La calculul impozitului pe profit cheltuiala cu marfa si ambalajul pentru ca au fost imputate le consider deductibile si cheltuiala cu tva la cumparare inclusa in cheltuieli o consider deductibila doar ca tva nu o deduc.
Ce pareri aveti este corect?
Factura emisa de furnizor este din anul 2006, se poate dovedi distrugerea facturii de catre vanzator ( exista semnatura de preluare a facturii de catre acesta?)
Vanzatorul isi recunoaste vina si este de acord sa plateasca ?

Codul muncii
Art. 164. - (1) Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar Fodor Ecaterina Fodor Ecaterina In cazul in care lipsa constatata la inventariere a fost imputata si recuperata, cheltuiala este deductibila fiscal sau nu ? (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul Cum se descarca din gestiune , in cazul comertului cu amanuntul , marfa deteriorata sau lipsa la inventar? La fel ca si marfa vanduta ? (vezi toată discuția)
Monografie ong-uri laura-tamara laura-tamara Buna ziua, Daca este cineva care are o asociatie de crestere animale(ovine sau bovine)si poate sa ma ajute cu diverse inregistrari contabile? (vezi toată discuția)