avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

18 ani

Buna ziua, am împlinit vârsta de 18 ani, iar in familia mea sunt probleme grave, nu ma înțelege nimeni, învăț bine, însă mama mea a băgat divorț de tatăl meu(ceea ce ne doream toți), iar acum a decis sa se împace cu el, aceasta fiind o nemulțumire pentru toți însă ea este influențată de banii lui. Întrebarea mea este: Dacă plec de acasă, tatăl meu mi-a spus că nu pot pleca fiindcă ma da in “părăsire de domiciliu” și ma aduce poliția acasă deoarece am buletinul pe aceasta adresa a părinților mei și ca ar trebui sa ma căsătoresc cu băiatul cu care sunt ca sa-mi pot muta domiciliul și tocmai atunci pot pleca de acasă. Este adevarat? Sau pot pleca de acasă fără nicio problema?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:04, 18 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poti pleca, ce ti-a spus tatal e o aiureala, ori nu stie, ori te-a mintit cu intentie.
Daca te muti insa si nu iti merge bine si vrei sa te intorci, parintii, pot sa nu te primeasca, va trebui sa iti asumi riscul.

Nu e problema dv. ce fac parintii cu viata lor privata. Se pot casatori si divorta de zeci de ori, e viata lor. Copiii nu au putere de a decide viata privata a lor, starea civila etc.
De plecat de acasa puteti pleca daca sunteti majora, insa tineti seama de statistica in acest sens. De regula, oamenii care intra de tineri in relatii in care depind de partener, de regula ajung ca mama dv., anume sa nu poata lua decizia despartirii.
V-ar trebui ceva consiliere, insa mie imi pare ca mergeti exact pe drumul care nu va place.
Ca sunteti adult si plecati sa va faceti o viata, independenta... asta e una. Ca deveniti dependenta de cineva, asta e alta treaba.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Va puteti muta, insa aveti in vedere faptul ca va trebui sa va asigurati subzistenta.

Pensia de intretinere va este acordata, cata vreme studiati, insa nu realizati venituri, fiind intr-o stare de nevoie.

Majorul se poate adresa instantei de judecata, in vederea determinarii pensiei de intretinere, cata vreme intruneste, in mod cumulativ, cerintele prevazute de lege, cele sus expuse.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului major după divorț anyavass anyavass După un divorț în urma căruia nu s-a făcut încă partaj ,copiii majori pot fi dați afară din casă de tata fara acordul mamei chiar daca și mama și ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate, viitor divort, soarta copilului ramas in romania flower2014 flower2014 Buna ziua, ma aflu situatie dificila. Urmeaza sa intentez divort si am un copil minor. Inainte de toate doresc sa precizez ca sunt o mama responsabila care ... (vezi toată discuția)