avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul copilului major după divorț
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul copilului major după divorț

După un divorț în urma căruia nu s-a făcut încă partaj ,copiii majori pot fi dați afară din casă de tata fara acordul mamei chiar daca și mama și tatăl sunt coproprietari pe actul casei?
Cel mai recent răspuns: anyavass , utilizator 17:09, 29 Aprilie 2020
Nu este posibilă "evacuarea" atât timp cât ambii soți sunt coproprietari în devălmășie pe imobilul respectiv.
cine sta in acea casa mai exact ? copiii astia majori.. si mai sta si mama sau tatal ?
Buna ziua,

Majorul poate fi evacuat,insa subzistenta acestuia poate fi concretizata prin plata unei pensii de intretinere.

Majorul poate primi pensia de intretinere, cata vreme studieaza, si nu realizeaza venituri, de orice tip.

Nu are nicio relevanta forma de invatamant aleasa.

Parintii trebuie sa asigure subzistenta acestuia, in mod solidar.

Obligatia legala de intretinere isi produce efectele pana la implinirea varstei de 26 ani, cata vreme este intrunita starea de nevoie.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara blueeyes56 blueeyes56 Am nepoata care in septembrie incepe clasa a XII.a.iar in octombrie implineste 18 ani..as vrea sa stiu daca pensia va fi platita pe toata durata clasei a XII? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Vasi71 Vasi71 Va rog sa ma ajutați dintr-o problema legata de pensia alimentara.Am divorțat in anul 2013 ,mi sa stabilit pensia alimentara 25% din venituri,fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)