avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmaș

Bună ziua, am și eu o întrebare legată de sora mea. Ea are 40 de ani și soțul ei a murit. El era pensionar. Poate lua pensia de urmaș definit sau o ia doar pe șase luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 18 Decembrie 2019
In situaţia decesului asiguratului sau pensionarului, copiii şi soţul supravieţuitor au dreptul la pensie de urmaş, în următoarele condiţii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas MariusGHERG MariusGHERG Nu stiu daca s-a postat intrebarea mea anterioara. Parintii mei au stat imreuna 53 de ani nelegitim, tata a murit acum 3 ani . Intrebare mea este daca mama ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas SMG1992 SMG1992 Buna ziua,am si eu o intrebare legata de pensia de urmas,tatal meu a fost pensionar pe caz de boala de gradul 2 circa 2 ani,acum e decedat cam de circa 3 ani,a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea poate primi pensie de urmas daca a fost casatorita ... Florentina buznean Florentina buznean Buna ziua, mama mea poate primi pensie de urmas daca a fost casatorita cu tatal meu doar 9 ani , 2 luni si 4 zile? (vezi toată discuția)