avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Expertiza financiara solicitata de CreditExpress in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Expertiza financiara solicitata de CreditExpress in urma deciziei judedecatoresti

Buna ziua,

Acum cateva luni am primit o sentinta partial favorabila intr-un proces cu CreditExpress avand ca scop contestarea executarii silite si anumite clauze abuzive. La momentul respectiv, datoria era deja recuperata de dansii.
Solutia mentiona "Admite în parte contestatia la executare formulată si pe cale de consecintă dispune îndreptarea tuturor actelor de executare silită efectuate în dosarul executional... în sensul limitării acestora la recuperarea debitului recalculat prin excluderea sumelor percepute în temeiul clauzelor contractuale inserate în cuprinsul contractului de credit ce constituie titlu executoriu al căror caracter abuziv a fost constatat prin Sentinta...".
Am primit de la CreditExpress apoi un formular tip in care trebuie sa completez suma pe care o solicit eu de la dansii, confirm sentintei si fiind in imposibilitatea de a calcula suma respectiva mi-au sugerat sa le le trimit un raport al unui expert contabil din care sa rezulte suma respectiva.
Intrebarea mea e daca e de datoria mea sa le comunic suma respectiva sau daca ei au obligatia sa se conformeze deciziei fara aportul meu.

Multumesc,
Silviu P.
Cel mai recent răspuns: Silviu.ps , utilizator 11:31, 18 Decembrie 2019
Ei sunt cei care trebuie sa se supuna sentintei pronuntate de catre instanta.
In masura in care nu sunteti multumit de suma avansata de ei trebuie sa mergeti la executare. Aici, destul de probabil, ca executorul sa solicite o expertiza contabila pentru a se stabili valoarea debitului care se pune in executare.
Multumesc pentru raspuns, mi-ati confirmat ceea ce mi se parea si mie a fi logic in situatia asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie justificatã dental dental Buna ziua , de doua zile mă confrunt cu o situatie pe care eu o consider total anormala si as avea nevoie de cateva sfaturi competente Prin rapotul de ... (vezi toată discuția)
Executari silite carmenssilva carmenssilva Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul in care am primit o hotarare de executare silita si au trecut mai mult de 15 zile ma mai pot indrepta impotriva ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat de doua ori in acelasi dosar executional? Ainos Ainos Buna ziua. Nu am reusit sa citesc toate discutiile de pe forum pentru a verifica daca a mai fost postat un subiect asemanator, dar am nevoie de ajutorul ... (vezi toată discuția)