avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creante salariale - Masa Credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creante salariale - Masa Credala

Buna ziua,

Angajatul trebuie sa depuna cerere cu salariile restante pe care le are de incasa pentru a fi inscris la masa credala ?
Cum putem stii daca am fost inscrisi la masa credala si daca este corecta suma ?
Cel mai recent răspuns: YoAlle , utilizator 10:27, 20 Februarie 2020
Luati legatura cu administratorul judiciar care se ocupa de procedura in cazul dvs.
Nu ni s-a comunicat nici un contact al Administratorului Judiciar .
Ma interesa sa stiu ceea ce spune legea , nu Administratorul Judiciar.
Legea spune ca salariatii se pot inscrie sau pot chiar declansa o astfel de procedura.
O analiza concreta se poate face daca se pune la dispozitie cererea, un numar de dosar si alte elemente specifice acestei proceduri.
Creantele salariale se inscriu din oficiu de catre administratorul/lichidatorul judiciar.

Asta inseamna ca salariatii nu trebuie sa depuna cerere de inscriere in tabelul de creante.

Tabelul de creante se publica in Buletinul Procedurilor de Insolventa si prin afisare la usa instantei de judecata.

Ca sa verificati daca sunteti in tabelul de creante puteti merge la arhiva tribunalului avand numarul de dosar si sa verificati in dosar tabelul de creante.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc frumos pentru raspuns. Asta ma interesa sa stiu.

Revin cu o intrebare .

Un salariat la data intrarii in insolventa are 40 zile de CO neefectuate, este legal ca acest salariat sa piarda dreptul la aceste zile de Concediu neefectuate ?

GRINSOLV IPURL a scris:

Creantele salariale se inscriu din oficiu de catre administratorul/lichidatorul judiciar.

Asta inseamna ca salariatii nu trebuie sa depuna cerere de inscriere in tabelul de creante.

Tabelul de creante se publica in Buletinul Procedurilor de Insolventa si prin afisare la usa instantei de judecata.

Ca sa verificati daca sunteti in tabelul de creante puteti merge la arhiva tribunalului avand numarul de dosar si sa verificati in dosar tabelul de creante.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariilor IONICA VADUVA IONICA VADUVA Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care angajatorul a intrat in insolventa si salariile nu au fost platite.Mentionez faptul ca a fost ... (vezi toată discuția)
Insolvenþã VoiculescuC VoiculescuC Dacă firma este în insolvenţă salariaţii trebuie să facă cerere să se înscrie la masa credală pentru salariile restante? (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)