avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... blestem in codul penal ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

blestem in codul penal ?

Buna ziua,

Am un copil de 3 ani care alearga prin apartament si il deranjeaza pe un vecin de dedesubt.
I-am explicat de mai multe ori ca nu prea am ce-i face coplilului, dar nu ne-am inteles.
Intr-o zi am primit la posta o hirtie scoasa la imprimanta in care m-a blestema pe mine si familia.
Hirtia nu era semnata, nu era trecut nici macar un nume al meu sau al altora, nu erau insulte.
Se poate face plingere penala pentru blestem ? cum demonstrez ca el a scris hirtia sau ca pus-o la posta ?

Multumesc,
Ce ar fi sa alegeti calea de mijloc??
sa temperati un pic copilul si sa va impacati cu vecinul. Daca incepeti un astfel de razboi al plangerilor penale , a sesizarilor de tot felul catre Politie, rezultatele vor fi dezastruoase si va veti face viata un iad.
Juridiceste nu aveti cum sa demonstrati ca el a trimis acel mesaj, asa cum va intrebati retoric si dvs.
Vecinul are dreptate in ce priveste galagia si voi fi mai atent cu copilul.Nu m-am gindit sa fac plingere penala ci sa-i spun vecinului ca as putea face asa ceva daca mai pune la posta astfel de hirtii. Ca idee, poate fi blestemul cu sau fara martori, incadrat juridic ? Multumesc inca odata.
Daca va ameninta cu un pericol real cu un rau , atunci puteti sa-i faceti , macar ca avertizare , plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare.
Sigur, din punctul meu de vedere coercitia statului s-ar impune cand e cu-adevarat nevoie , in sensul unui pericol grav .

Daca considerati ca acest mod de a va comunica niste nemultumirii , pur si simplu , este rezultatul unei stari pasagere , v-as sfatui sa-l ignorati.Multe probleme se rezolva de la sine.Daca situatia continua, dati curs acestei plangeri , adresata in temen de 2 luni de la data la care ati cunoscut/ ati putut cunoaste pe faptuitor , Politiei sau Parchetului .

Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dupa parerea mea, blestemul nu constituie nicio infractiune.
Este neplacut pentru vecin dar si el ar trebui sa inteleaga ca nu aveti ce face.
E posibil sa aiba si ceva probleme cu nervii.
Si eu cand eram mic tropaiam si deranjam vecinii...:)
Saream de la inaltine, etc.:D
Incercati sa vorbiti cu vecinii sau cu administratorul si sa se implice in detensionarea problemei intrucat e foarte posibil sa nu reusiti singuri o impacare, daca se poate spune asa.

avocat Claudiu Lascoschi
Ce aiuriti mai sunt unii… Blestem?!
Daca sunteti convins ca el a scris si pus in cutia dv postala acea hartie faceti o copie si o puneti in cutia lui postala – poate intelege ca stiti cine e autorul si se mai calmeaza.

Pe de alta parte – cum scria dna Ioana – o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare. Mai in gluma, mai in serios, un crestin cu mare teama se poate simti amenintat de blesteme – dar ar trebui (pt o minima sansa de succes) ca vecinul sa-si faca un obicei din a scrie blesteme si – mai ales! – trebuie sa faceti dovada (nu neaparat dv, dar cei care ar cerceta o asemenea plangere) ca el e autorul. In proces penal se poate cere expertiza caracterelor folosite si se poate ajunge la imprimanta prin care a fost listata. De asemenea, daca stiti ca are un calculator – sau aveti idee unde ar fi putut scrie si lista aceasta “scrisoare” o persoana priceputa poate gasi textul pe hard chiar daca acesta a fost sters de utilizator.
Trebuie mandat pentru a se cerceta eventuale calculatoare si imprimante si multe altele…
Toate acestea, insa, implica cheltuieli destul de mari si nu cred ca merita.

Alte discuții în legătură

Acuzat de tentativa de omor nevinovat burnei bebe burnei bebe cat timp il poate tine la beci pe sotul meu fara sa aiba rechizitoriul incheiat?este deja la al patrulea mandat de arestare preventiva si nu stim nimic ce se ... (vezi toată discuția)
Invitatie politie raglub raglub Ma intereseaza daca se poate transmite o invitatie speciala de catre politie prin telefon? (vezi toată discuția)
Daca o persoana este blestemata este o calomnie? razzystefan razzystefan Buna seara Imi puteti spune daca o persoana este blestemata la telefon, sms sau fata in fata este o calomnie, injurie etc? multumesc (vezi toată discuția)