avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire si de la Anaf si de la Banca
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire si de la Anaf si de la Banca

Buna ziua, Direcția fiscală județeană mi-a trimis o poprire pt o sumă mai veche pt o amendă si la locul de munca si la Banca unde incasez salariu. Compania a trimis documentația ca din salariu mi se va retine suma conform legii un sfert din salariu dar banca a refuzat documentul de la firma si mi-au oprit si ei. Am revenit la Banca si la direcția fiscală ca nu e corect sa-mi oprească si banca si compania unde lucrez sume pt poprirea pusă. Dar și banca si directia fiscală m-au pasat de la una la alta iar banca a continuat sa-mi rețină banii din salariu ce deja era odata reținut.Acum în luna Decembrie au facut la fel si suma s-a acoperit chiar daca am sunat si am arătat că banii au fost plătiți dar cum cei de la direcția fiscală nu au trimis nici un document banca mi-a tot reținut pt ca compania a platit un avans si o primă personală. Am sunat la Banca si la direcția fiscală și la fel ma trimite de la unii la alții. Am strâns toate documentele si consider că este un abuz faptul că eu am luat doar un sfert din salariu. Cu pot da în judecată banca pt acest fapt? Eu am ramas cu altele lucruri nepalatit din această cauză. Voi merge si voi suna iar la Banca si la direcția fiscală pt a se opera sumele retrase si a mi se ridică poprirea. Dar in prag de sărbători m-au lăsat fără bani.este sau nu un abuz ? Pot sa ma adresez unei instanțe? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 00:55, 19 Decembrie 2019
Fara discutie ca este un abuz. Eu cred ca exista o solutie mai simpla. Trebuia sa solicitati la firma la care lucrati Salariul Numerar. Plata pe card este optionala. Daca nu se putea, va faceati un cont in alta banca, si-l comunicati la contabilitate.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu AdaRadu AdaRadu Am o poprire infiintata de un executor judecatoresc. Problema este ca poprirea a fost trimisa atat la companie, cat si la banca unde am deschis contul si unde ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu emma-hart emma-hart buna ziua, am mai multe popriri pe salariu, de la 2 banci mai exact, ce ar insuma 50 % din salariu, dar sunt unica intretinatoare de familie, am 3 copii mici, ... (vezi toată discuția)