avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraventie

pot sa aplic o sanctiune complementara fara sa constat si sa aplic o sanctiune contraventionala principala?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:42, 5 Decembrie 2009
Pedepsele complementare au menirea de a completa sancțiunea instituita prin pedeapsa principala.
Nu cred ca se poate aplica o pedeapsa complementara fara a se aplica si o pedeapsa principala.
Pedeapsa principala poate sa fie si AVERTISMENT. In acest caz se poate aplica si sanctiuni complementare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertismentul Mircea Sorin Ganea Mircea Sorin Ganea Intai si intai va urez tuturor \"Hristos a Inviat!\" La chestiune. Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune 195/2002 roxanik18 roxanik18 Daca textul de lege prevede ca sanctiune contraventionala pentru fapta savarsita amenda plus pedeapsa complementara, iar agentul constator aplica alta ... (vezi toată discuția)
Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment miroslavmihai miroslavmihai Buna ziua, Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede ... (vezi toată discuția)