avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot face o întâmpinare fără avocat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot face o întâmpinare fără avocat?

Nu mi permit un avocat. Pararea mea este ca, cât plătesc onorariul unui avocat, acei bani ii pot la întreținere. Dosarul este pe pretenții. Asociația de proprietari dorește să-și recupereze datoriile. Sunt modele pe internet de întâmpinare, dar întrebarea mea este următoarea.
Instanta tine cont de o întâmpinare simpla făcută de un necunoscător? Trebuie formulata într-un mod mai precis? Va rog sa ma ajutati. Tip dosar pretenții. Parat decedat. Eu locuiesc în imobil,sunt fiica pârâtului. Restantele la întreținere sau strâns din cauza mea, va rog nu ma criticați. Sunt conștientă de ce am făcut. Mulțumesc din suflet oricui ma ajuta cu un sfat, o părere.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:38, 20 Decembrie 2019
Buna seara,
Se tine cont dar va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat macar pentru a va formula o intampinare.
Nu exista model de intampinare fiecare fiind formulata functie de cererea din instanta.
1. Da. Instanta tine cont de o intampinare si de orice altceva facuta/facute de un justitiabil( necunoscator).
2. Instanta nu are "pretentia" ca necunoscatorul sa foloseasca toti termenii juridici pe care ii foloseste un profesionist.
3. Daca paratul este decedat se pierde obiectul, pentru ca este foarte greu de citat o persoana decedata.
4. Fiind fiica, faceti intampinare si depuneti copia ceritificatului de deces si incercati sa rezolvati problema.
5. Pana la dezbaterea succesiunii, adevarat ca nu prea poate Asociatia sa cheme in judecata pe cineva, dar asta nu este o solutie, poate doar sa castigati timp sa achitati/mediati/rezolvati/problema pe cale amiabila.
6. Mergeti in instanta doar daca considerati cu probe nu doar asa...ca ceva nu este ok,/sume exagerate/etc.
Daca nu apelati la avocat puteti folosi modelele gasite dar acestea nu va ajuta in rezolvarea cazului.
Va puteti expune parerea in scris.
Si eu as utiliza
banii pt dentist,chirurg,croitor ,mecanic auto în alte scopuri dar nu imi imaginez ca as putea sa rezolv singur problemele pe care acei profesioniști le rezolva.Modelele de pe net sunt pur orientative,puteti sa încercați cu riscurile de rigoare.In functie de valoarea debitului poate va treziți și cu imobilul executat silit.
Este vorba de o suma de 4200 lei. Credeți că se poate face executare silita la suma aceasta?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Si eu as utiliza
banii pt dentist,chirurg,croitor ,mecanic auto în alte scopuri dar nu imi imaginez ca as putea sa rezolv singur problemele pe care acei profesioniști le rezolva.Modelele de pe net sunt pur orientative,puteti sa încercați cu riscurile de rigoare.In functie de valoarea debitului poate va treziți și cu imobilul executat silit.

Alte discuții în legătură

Întâmpinare. myself. myself. Bună seara, poate ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns. Problema e următoarea... Am fost data în judecata de administratie pt datoriile de la ... (vezi toată discuția)
Am fost citat la judecatorie pentru neplata unei facturi de prestari servici! va rog ajutati-ma Magnum Magnum In decembrie am fost la un hotel la care am solicitat cazare , dar in urma actiunilor societatii pe care o detin si sunt administrator nu am putut achita ... (vezi toată discuția)
Cerere de valoare redusa (parat decedat) LauraDorel LauraDorel Buna ziua, Rog suport in privinta unei situatii. Mama mea avea un credit bancar, cu valoare sub 10.000 lei. Ea a decedat acum cateva luni, societatea de ... (vezi toată discuția)