avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Politia Locala Agigea parcare masina de firma - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Politia Locala Agigea parcare masina de firma - cum se poate contesta?

Buna ziua, undeva prin luna iulie 2019,masina proprietatea firmei a fost parcata pe o strada in apropierea restaurantului Pescaria lui Matei,Agigea. Mentionez ca strada era ticsita de masini si nici macar un loc de parcare amenjat.Cred ca undeva prin august sau septembrie am primit o hartie recomandata la posta de la politia locala Agigea prin care mi se comunica ca trebuie sa aduc la cunostinta numele conducatorului auto si ca sunt pasibil de amenda. Nu am dat curs invitatiei, urmare fiind ca in decembrie, astazi sa primesc un proces verbal in care mi se aduce la cunostinta ca masina firmei(procesul verbal de constatare a contraventiilor este pe firma nu pe numele conducatorului auto) a fost parcata neregulamentar HCL 189/216 sanctionata cu art 3 lit a. Mentioneaza si un martor dar nici un agent rutier. Cum au avut dreptul sa afle datele firmei si reprezentantul legal al firmei? O firma poate fi amendata pentru o parcare sau conducatorul auto si in cazul acesta ei tb sa descopere cine a condus?Amenda fiind de 200 de lei, posibilitatea de a plati 100 de lei in termen de 15 zile sau contestatie la Judecatoria Constanta tot in termen de 15 zile.La acea data erau cred peste 100 de masini, acel loc este in fiecare zi la fel de altfel...Nu este vorba despre bani,stiu ca daca am gresit platesc.Dar este un abuz al acelui primar Carjaliu,primar psd care detine de altfel prin interpusi carciuma alaturata.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
dancaraman, utilizator
Cel mai recent răspuns: dancaraman , utilizator 12:45, 19 Decembrie 2019
Buna ziua,
Daca doriti "dureri de cap", puteti contesta amenda.
Daca nu...o platiti si gata, mai ales ca nu este o suma mare...
Si de unde stiti ca nu au primit si ceilalti amenzi?
Ionut.ion, utilizator
cu siguranta ca au primit toti.doar ca exista o lege care spune clar ca nu poate fi aplicata contraventia proprietarului masinii ci doar conducatorului.Cine a fost in zona sa manance la acel restaurant stie ce spun,nu exista amenjat un loc de parcare desi acel restaurant plateste taxe catre stat.
Este rea vointa cand in zona exista locuri de parcare si cu buna stiinta decid sa parchez aiurea.Dar cata vreme la adresa exista autorizatii de functionare pentru doua carciumi si nici un loc de parcare amenjata,unde este reaua vointa? La mine cel care vine sa cotizeze bani ,din care parte se duc catre taxe si impozite sau la Primaria in cauza?
dancaraman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare contraventie politia locala - parcare Nicu_Ionescu Nicu_Ionescu Buna ziua, In cursul zilei de ieri 24.08.2015, cand am ajuns acasa de la serviciu, am avut neplacuta surpriza de a gasi pe parbrizul masinii(precum si toate ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie politia locala Robertino095 Robertino095 Buna ziua, Am primit un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor in baza noii hotarari a sectorului 4, Nr. 224/26.09.2019 regasita si in link-ul ( ... (vezi toată discuția)
Parcare pe asa-zisul spațiu verde Lauritzen Lauritzen Bună ziua. As avea o intrebare legata de delimitarea sau marcarea unei zone (spațiu) verzi de lângă trotuar. Am parcat mașina între alte 2 masini . Sunt ... (vezi toată discuția)