avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conditiile in care o persoana juridica poate imprumuta ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conditiile in care o persoana juridica poate imprumuta o persoana fizica

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
In ce conditii poate imprumuta, daca poate imprumuta, o societate o persoana fizica, care nu are nicio legatura cu societatea (nu este nici administrator, nici actionar, nici angajat).
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:45, 19 Decembrie 2019
Nu poate împrumuta legal o persoană fizică dacă nu are statut de BANCĂ, IFN sau COOPERATIVĂ de credit.
Dar care ar fi interesul firmei să împrumute o persoană fizică`? Ce profit ar avea`?

Riscă să nu-și mai poată recupera banii.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
Dar daca este actionar, societatea il poate imprumuta in baza unui contract de imprumut pentru o luna?
Multumesc,
Întrebați un NOTAR să vedeți ce zice, că s-ar putea să vă viziteze ANAF-ul să vă ceară explicații privind destinația banilor dați împrumut.
Contractul de împrumut îl puteți face doar la NOTAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut intre doua societati comerciale SorinaS SorinaS O societate comerciala rezidenta poate incheia un contract de imprumut cu unul din actionari? Actionarul in speta, este tot o societate comerciala rezidenta. ... (vezi toată discuția)
Transfer credit personal florentina i. florentina i. Buna ziua.Numele meu este Florentina Istrate si as dori sa aflu parerea d-voastra in legatura cu problema mea care se expune astfel: Pe data de 13 februarie ... (vezi toată discuția)
Vanzare credite restante persoana fizica am incheiat acum 2 ani, ... SandiBell20 SandiBell20 Vanzare credite restante persoana fizica Am incheiat acum 2 ani, mai multe contracte de imprumut cu o alta persoana fizica. intrucat nu si-a platit datoria ... (vezi toată discuția)