Buna ziua!
As vrea sa stiu si eu o informatie..
Daca eu si sotul meu divortam de comun acord la un notar, situatie in care nu avem copii impr si nici prin adoptie si nu avem nici bunuri de impartit. Cat ar dura tot procedeul ca si timp?
Multumesc frumos
De la depunerea actelor de divorț se acordă un termen de 30 de zile de reflectare iar la finalul acestora soții trebuie să se întoarcă împreună la notar sa semneze actele finale pentru desfacerea căsătoriei. Dacă unul dintre soți se răzgandeste notarul respinge cererea si va trimite sa va adresați instanței de judecată, pierzandu-se astfel si onorariul achitat notarului.
Divorțul de comun acord se poate iniția de la început și pe calea instanței de judecata, termenul fiind putin mai lung ca la notar insa procedura este sigura deoarece daca unul dintre soți se răzgandeste procesul poate continua prin administrarea de probe pentru desfacerea căsătoriei.
Ar fi indicat sa contactați un avocat ca sa fiti informat pe deplin.
Divorț
mymy10
Divorțul și partajul la notariat are putere ca și cel de la tribunal? Trebuie ca unul din cei doi sa obțină o suta în cazul în care renunță la unele ... (vezi toată discuția)