Bună seara. În urmă cu 11 ani am construit o casa pe un pământ donat de la bunica mea. Acum 5 ani am vrut să construiesc și gardul doar că am avut surpriza să aflu că am rămas cu mai puțin pământ decât am in acte. Vecina a intrat pe pamantul meu aproximativ 20 mp. Am inceput un proces care este încă în desfășurare. Terenul aparține familiei din 1993. Vecina a cumpărat în anul 2000. Expertul desemnat de tribunal a constatat că a intrat 20 mp. Nelămurirea mea este următoarea. Ea a prezentat acte conform cărora casa este una de vacanță. Ce înseamnă mai exact aceasta casă de vacanță în centrul orașului? Iar o a doua întrebare ar fi dacă există posibilitatea ca instanța să o oblige să se retragă sau e posibil să recuperez doar o parte din cei 20 mp. Vă mulțumesc
Buna ziua,
Casa de vacanta este, cum spune si numele, o casa de vacanta ( petreci sfarsitul de saptamana acolo, concediile...). Adica nu are domiciliul acolo...
Nu avem de unde stii ce o sa decida instanta, este posibil sa recuperati acel teren, daca nu exista constructii pe el ( casa, garaj...) sau sa va despagubeasca..
Nu avem cum să ghicim ce a-ti solicitat dvs prin acțiunea formulată.Daca a fost formulată cum trebuie se putea solicita granituire,stabilirea liniei de hotar și revendicarea terenului acaparat.