avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu

Bună seara. În urmă cu 11 ani am construit o casa pe un pământ donat de la bunica mea. Acum 5 ani am vrut să construiesc și gardul doar că am avut surpriza să aflu că am rămas cu mai puțin pământ decât am in acte. Vecina a intrat pe pamantul meu aproximativ 20 mp. Am inceput un proces care este încă în desfășurare. Terenul aparține familiei din 1993. Vecina a cumpărat în anul 2000. Expertul desemnat de tribunal a constatat că a intrat 20 mp. Nelămurirea mea este următoarea. Ea a prezentat acte conform cărora casa este una de vacanță. Ce înseamnă mai exact aceasta casă de vacanță în centrul orașului? Iar o a doua întrebare ar fi dacă există posibilitatea ca instanța să o oblige să se retragă sau e posibil să recuperez doar o parte din cei 20 mp. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:42, 21 Decembrie 2019
Buna ziua,
Casa de vacanta este, cum spune si numele, o casa de vacanta ( petreci sfarsitul de saptamana acolo, concediile...). Adica nu are domiciliul acolo...
Nu avem de unde stii ce o sa decida instanta, este posibil sa recuperati acel teren, daca nu exista constructii pe el ( casa, garaj...) sau sa va despagubeasca..
Problema este că acolo se locuiește în permanență. Iar pe teren are contruite anexe gospodărești
Nu avem cum să ghicim ce a-ti solicitat dvs prin acțiunea formulată.Daca a fost formulată cum trebuie se putea solicita granituire,stabilirea liniei de hotar și revendicarea terenului acaparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de graniturire si revendicare Bundy Bundy Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru granituire (revendicare). Vreau sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Desfiintare delimitare a doua proprietati irina16 irina16 Am la tara o proprietate compusa din casa+ teren de 2000 mp, pe care am cumparat-o ingradita. Vecina a demolat, fara ca macar sa ma anunte, gardul care ... (vezi toată discuția)
A vandut cu 33 mp de teren mai putin /a trasat linia singur yuby yuby Buna ziua , Ma confrunt cu urmatoarea situatie .In 2012 am cumparat o casa noua cu teren cu tot acte in regula .Numai ca la teren suprafata era din nou ... (vezi toată discuția)