avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limită de vârstă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limită de vârstă

Născută în data de 06.08.1965, 10 ani în grupa 1 de muncă, 34 ani și 6 luni cotizare când pot să mă pensionez la limită de vârstă?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:51, 6 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
August 1965 Iunie 2028 62/10
62 ani si 10 luni - 5 ani pentru grupa I = 57 ani si 10 luni-limita de varsta
Legea 263/2010
Art.62
(1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puțin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.

Art.65
(1) Pensia anticipată parțială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

Peste tot:
62 si 10 - 5 = 57 anio si 10 luni
Inainte de 57 ani si 10 luni va puteti deschide drepturile doar la pensie de invaliditate cu respectarea altor conditii.

Este nevoie să ies din câmpul muncii la 57 ani și 10 luni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, vă rog din suflet să-mi spuneți când ar putea ... ileana.ionascu@yahoo.com ileana.ionascu@yahoo.com Bună seara, Vă rog din suflet să-mi spuneți când ar putea să iese la pensie mama mea și la ce pensie se încadrează? Este născută în August 1965 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am vazut ca din toamna se schimba legea de pensionare.va ... Zumm Zumm Bună ziua! Am vazut ca din toamna se schimba legea de pensionare.Va rog sa imi spuneți dacă eu cu 36 ani de vechime perioada contributiva și un an de somaj ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ioana_paunescu ioana_paunescu Femeie, 46 ani, 30 ani munca. care este solutia pt a iesi la pensie cat mai repede? (vezi toată discuția)