Buna ziua, Sarbatori Fericite in primul rand. Vin si eu cu o problema groasa de tot care se refera la activitatea unei comisii de evaluare a persoanelor cu handicap si cu urmarile unui NUP primit de anumiti membrii ai acestei comisii.
Eu am o dizabilitate si din acest an m-am alaturat unui Ong care lupta activ pentru drepturile acestor persoane.Colaborand activ acolo am aflat de niste aspecte legale care sunt legate de activitatea comisiei de evaluare mai sus mentionate.
In urma cu ceva ani fosta presedinta a comisiei si cativa membri au fost turnati la Dna si au fost dovediti in instanta ca luau spaga insa nu toti membrii acelei comisii au fost cercetati, cativa isi continua activitatea si acum la directie.
Motivul l-am aflat de abia acum si implica o poveste cu interventii la procurorul sef al Dna-ului arondat, interventii care au inclus si sume de bani, drept urmare acele persoane sunt si acum in cadrul Dgaspc iar practicile s-au rebranduit, noi la Ong-ul nostru afland de atatea cazuri de certificate date unor persoane care nu au nimic(orbi sau in special nebuni) iar cei care au intr-adevar nevoie de protectia statului nu o primesc in majoritatea cazurilor.
Afland aceste lucruri am vrut sa le verific pe pielea mea si am cerut o re-evaluare a gradului de handicap , eu avand un grad permanent. La aceasta Directie am fost vazut de un serviciu de evaluare complexa cum il numesc ei, format din medic evaluator si 2 secretare, am primit hartie acasa dupa 3 saptamani prin care sunt anuntat ca sunt trecut intr-un grad inferior cu re-evaluare peste un an, certificat care este semnat de 5 persoane, altele decat serviciul de evaluare, oameni care nu m-au vazut la fata sa vada ce probleme am, si la fel ca mine erau multi care abia se miscau, aceasta situatie fiind cotidiana.
Drept urmare am contestat certificatul la tribunal si astfel am aflat de la avocata mea si cand m-am prezentat la instanta de la alti avocati ca este o practica obisnuita a directiei sa dea certificate cat mai mici celor care nu au relatii sa intre la comisie, iar daca cineva face scandal cu privire la grad este catalogat parazit social care traieste pe banii statului cum a venit sa ne spuna un domn cu amputatii care avea lacrimi in ochi dupa intalnirea cu directia.
Situatia asta este urata, si in conditiile actuale ale justitiei nu stiu exact ce ar trebui facut, la mine in oras nu ma pot adresa justitiei pentru ca se afla la directie, jumatate din cucoanele care lucreaza acolo sunt neveste de politisti sau magistrati, intrate pe filiera de partid asa cum se face la noi.In mod normal ar trebui sa se faca si la noi cum s-a facut la Valcea unde dupa o verificare a certificatelor jumatate s-au dovedit frauduloase, dar deh daca domnul procuror al Dna nu a binevoit sa dea o astfel de rezolutie din acelasi motiv explicat mai sus.
Credeti ca un drum la Parchetul General la Bucuresti dupa sarbatori facut de mine si presedintele asociatiei din care facem parte, ar rezolva problema daca facem o plangere acolo? Ma gandesc sa nu scape astia cum au scapat tiganii aia cercetati in Anglia. Sau sa mai asteptam pana se numesc noii sefi de parchete.