avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune, impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune, impozit

Buna ziua! In cazul dobandirii proprietății asupra unui teren prin uzucapiunea de 30 de ani, se va plăti impozit retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 22:36, 24 Decembrie 2019
Se presupune ca in acesti 30 de ani s-a platit impozit, daca cineva a detinut terenul/locuit ca sa ceara uzucapiunea.
Găsisem o decizie în care se spunea că plata impozitului nu e o condiție pt a opera uzucapiune.

Corina89 a scris:

Se presupune ca in acesti 30 de ani s-a platit impozit, daca cineva a detinut terenul/locuit ca sa ceara uzucapiunea.

Dacă nu ați plătit impozitul pe ultimii 30 de ani, ce dovadă aveți că ați deținut terenul`?
Exact. Ca sa cereti uzucapiunea pe teren trebuie sa faceti dovada ca ati platit impozite/detinut cumva, locuit , etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Reintregirea mostenirii Cristian2507 Cristian2507 Bunicii mei au avut un teren intravilan de 1920m2.in anul cind Ceausescu a dispus sistematizarea comunelor , au dat unui cetatean 350m2 ,printr-o intelegere ... (vezi toată discuția)
Pot platii retroactiv un impozit pe teren daca aceste nu este proprietata mea? georgianaelena georgianaelena Buna ziua, As dorii sa stiu daca este posibil sa platesc retroactiv impozitul pe un teren care il am in folosinta dar nu este proprietatea mea. Mentionez ... (vezi toată discuția)