Am inceput sa scriu pentru diferite publicatii internationale si sunt platit pentru asta. Vreau sa imi declar veniturile, insa pentru asta mi-ar trebui fie un PFA, un SRL sau sa inchei un contract de cesiune a drepturilor de autor. Cel mai usor ar fi cu contractul de cesiune a drepturilor, insa aici vreau ajutor.
De unde fac rost de contract, atat cel in limba romana, cat si cel in limba engleza? Pot sa folosesc doar varianta in limba engleza? *vreau sa va reamintesc ca scriu pentru companii straine.
contractul e legea partilor, asa ca mai intai vorbiti cu clientii dvs, in al doilea rand, s-ar putea sa aveti surpriza sa vi se trimita un formular. cum contractul e intre parti, el se incheie intr-o limba pe care partile s-o inteleaga. consultati un consilier de proprietate industriala.
Acum m-am informat si se pare ca trebuie sa trimit si factura, insa am inteles ca nu pot factura daca nu am firma. Aveti vreo solutie in acest caz, in afara de crearea unui PFA sau a unui SRL?
Srl / pfa
topmasaj
salut! va rog sa imi spuneti daca un srl al carui asociat unic sunt poate avea relatii comerciale cu un pfa care de fapt tot eu sunt.
mai concret, vreau sa ... (vezi toată discuția)