avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictie de instrainare in favoarea mea? ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictie de instrainare in favoarea mea? ce inseamna mai exact ?

Buna ziua. Am si eu o intrebare... Parintii mei au cumparat pe numele fratelui meu un teren (loc) de casa cu vanzare cumparare. La notariat ei au inserat in contract o clauza de interdictie de instrainare in favoarea mea. Ce inseamna mai exact ? ca fratele nu poate instraina fara acordul meu, sau ar putea instraina si fara acordul meu ? Eu am vreun cuvant important de spus daca el vrea sa vanda terenul ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:36, 5 Decembrie 2009
Din cele relatate de dvs. ar reiesi ca fratele nu poate sa vanda terenul fara acordul dvs. Mie insa o astfel de clauza nu mi se pare a fi una legala, intrucat , existenta acestei clauze limiteaza dreptul de proprietate al cumparatorului , care trebuie sa fie exclusiv si absolut, conform legii, anume , dreptul de dispozitie si ca atare mie acest act mi se par a fi sanctionabil cu nulitatea .
Sunteti sigur ca vorbim despre un contract de vanzare-cumaprare?
Da! Inseamna ca fratele dvs nu poate vinde fara a avea acordul dvs!
Este foarte posibil ca in actul de vanzare cumparare sa se fi inserat prevederea ca banii provin din imprumut de la dvs si atunci s-a notat aceasta interdictie de instrainare in favoarea dvs pentru a va proteja "imprumutul". Ceea ce inseamna ca la o eventuala vanzare banii proveniti din vanzare sa fie impartiti cu dvs. Banuiesc ca la asta s-au gandit parintii cand au cumparat pe numele fratelui si actul a fost incheiat in sensul aratat mai sus. De ce nu cereti un extras de informare de la cartea funciara sa vedeti exact care este mentiunea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Buna ziua.Socrii mei vor sa ii faca acte de proprietate sotului meu.Este vb de un teren de 900 mp cu o casa care are 100 de ani.Sotul vrea act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)