avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme citare parat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme citare parat

Am asistat in sala de judecata la un proces in care la primul termen judecatorul i-a spus paratului ca nu s-a indeplinit procedura de citare fata de parat deoarece acesta s-a mutat.
Apoi a vorbit foarte repede si nu am inteles ce a zis. Din ce am citit in cod ar trebui sa il fi citat prin publicitate sau trebuia sa ii puna in vedere sa afle o alta adresa a paratului unde sa poata fi citat? Poate alege judecatorul oricare din aceste variante?
Ce se intampla daca adresa nu este gasita de parat in cazul in care judecatorul a ales aceasta varianta? Se suspenda procesul pana se perima?
Cum ar putea un reclamant sa gaseasca adresa daca nu a mai tinut legatura cu paratul?

*intrebare student anul 1 la drept
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2019
learnlaw, utilizator
Cel mai recent răspuns: learnlaw , utilizator 11:00, 25 Decembrie 2019
Nu. Se citeaza prin afiisarea la avizierul Judecatoriei/Tribunalului aferent, prin mica publicitate si daca instanta mai dispune si afisarea la avizierul ( in anumite situatii) scarii unde a avut persoana ultimul domiciliu. Dupa ce procedura de citare a fost indeplinita se continua in lipsa, cum poate cere si reclamantul si paratul sa se judece in lipsa.
Se pot face demersuri de către partea interesată sau direct adresa de către instanta către Direcția informatizată de Evidență a Populatiei(Sau cum se mai numeste acum)pt a vedea dacă persoana respectivă apare cu un nou domiciliu în evidențe.In caz contrar se poate demara procedura de citate prin publicitate,desemnare curator etc.
Va multumesc pentru ambele raspunsuri! Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Citarea paritului ContSters382135 ContSters382135 In vederea recuperarii servitutii de trecere va trebui sa il chem in judecata dar nu cunsc adresa din buletin . Ce fac ? Il citez la adresa unde cer servitutea ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu cum pot sa divortez de sotul meu care este plecat de la mine deci nu mai stiu de el din 2009,el fiind cetatean egyptean florentina777 florentina777 am bagat div anul trecut ,el normal ca nu s-a prezentat la nici o infatisare si asa f rare ca si termen,il tot citau la adresa de la el din egypt,care nu mai e ... (vezi toată discuția)