avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Demisie din functia de vicepresedinte asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Demisie din functia de vicepresedinte asociatie nonprofit

Buna ziua,

Ce pasi trebuie sa urmez pentru a demisiona din functia de vicepresedinte a unei asociatii non profit?
Eu nu am fost parte activa a acestei asociatii, Presedintele avand drept de semnatura, etc. Cu toate acestea as dori sa ma retrag si nu cunosc conform cerintelor valabile 2019 ce anume este necesar sa fac.
Pe langa demisie este necesar sa anunt vreo institutie a statului despre decizia mea?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:50, 21 Aprilie 2020
Este suficienta o demisie înregistrată cu un nr înregistrare sau transmisă prin posta cu confirmare primire.
Aveti in vedere ca precizarea "Eu nu am fost parte activa a acestei asociatii, Presedintele avand drept de semnatura, etc." trebuie privita nu asa simplist. Astfel, daca se constata probleme sau ilegalitati in administrarea asociatiei, raspunderea apartine organelor de conducere, deoarece conform legii acestea sunt in masura sa faca operatiuni si tranzactii in numele asociatiei. Deci membrii comitetului director raspund in solidar iar presedintele ca si membru in acest comitet director nu putea lua decizii fara discutarea si aprobarea celorlalti membrii.
Va multumesc frumos!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Este suficienta o demisie înregistrată cu un nr înregistrare sau transmisă prin posta cu confirmare primire.

Va multumesc mult. Foarte utila informatia Dvs. Multumesc.
Voi face cum am fost indrumata de Dl avocat Niculescu Ionut.

george-neagu a scris:

Aveti in vedere ca precizarea "Eu nu am fost parte activa a acestei asociatii, Presedintele avand drept de semnatura, etc." trebuie privita nu asa simplist. Astfel, daca se constata probleme sau ilegalitati in administrarea asociatiei, raspunderea apartine organelor de conducere, deoarece conform legii acestea sunt in masura sa faca operatiuni si tranzactii in numele asociatiei. Deci membrii comitetului director raspund in solidar iar presedintele ca si membru in acest comitet director nu putea lua decizii fara discutarea si aprobarea celorlalti membrii.

cand ati acceptat sa candidati la functia de vicepresedinte trebuia sa studiati statutul asocaitiei si legea, ca acaa calitate presupune niste obligatii si raspunderi legale, nu puteati sa fiti pur si simplu pasiv, sa asteptati multa vreme sa fiti convocat sau informat de presedinte sau altcineva din consiliul director, o prea mare pasivitate poate fi cosniderata culpabila sa sa ajungeti sa raspundeti personal si solidar cu presedintele si alte membri in consiliul director pentru eventuale probleme care sutn vechi si in mod normal ar fi putut si trebuit constatate de Consiliul Director.... ca membru CD nu aveti cum sa nu aveti atributii decizionale, sa fie doar ale presedintelui....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia in asociatie este obligatoriu a fi aleasa in adunarea generala? ttn.marius ttn.marius Buna ziua. In cadrul unui ONG, de la infiintare, cei trei asociati parte din Comitetul Director au functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar. De-a ... (vezi toată discuția)
Demisia presedintelui unui ong catre cine se adreseaza? mariabad mariabad Buna ziua, Demisia presedintelui unui ONG catre cine se adreseaza? Catre adunarea generala a ONG-ului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Raspundere membrii consiliului director intr-o asociatie non-profit alexandralazar alexandralazar Buna ziua, As vrea sa va intreb in caz de probleme intr-o asociatie non-profit, in ce masura membrii Consiliului Director al Asociatiei ar putea raspunde ... (vezi toată discuția)