avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii

Buna seara,am si eu o simpla intrebare prin 2017 am luat legatura cu un avocat pt dezbaterea mostenirii (iesirea din indiviziune)si dureaza foarte mult am platit timbrul de mediu judiciar odata la inceputul procesului,ceilalti frati nu vor sa se prezinte la tribunal,si-au pus un avocat,luna trecuta a trebuit sa platesc iar taxa de timbru judiciara,este normal sa o plătesc de două ori,avocată mea a spus că este normal pt ca a trebuit sa faca alt dosar nu stiu de ce,de ce oare durează asa mult?,de ce trebuie sa mai plătesc încă o dată acea taxa de mediu judiciară,multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:28, 28 Decembrie 2019
1. Nu. Taxa de timbru se plateste cand se instrumenteaza dosarul si se depunde cererea de iesire din indiviziune. Altfel in mod normal dosarul nu este pus pe rol.
2. Renuntati la avocatul actual, luiati altul sau mergeti pe cont propriu.
3. Taxa platita era pentru repunere pe rol sau etc. Ideea este ca aveti obligatia morala sa mergeti la arhiva tribunalului/judecatoriei sa cereti dosarul sa vedeti ce se intampla in el.
4. Din pacate sunt avocati si avocati, unii trebuiesc verificati, chiar cu riscul sa le ciufuliti orogliul. Sa aibe orgoliu, dar nu pe banii si timpul clientului.
5. Si aici gasiti avocati, pacat ca regula nu permite recomandarea, dar cred ca era buna.
6. As cauta avocati care prin raspunsuri arata ca stiu/documenteaza atent cand raspund, adica isi dau interesul mai mult decat sa spuna, mergeti la un avocat. Asta stim cu totii...
Nu puteti sa dati vina pe av pana nu studiați dosarul și va lămuriți care este problema.Sunt situații și situații poate a fost anulată acțiunea inițială,Poate s-a timbrat cu o sumă mai mică iar pe parcurs facandu-se expertize evaluatorii instanta a dispus majorarea taxei de timbru.la valoarea rezultată din expertize..Un proces de partaj cu mai multe părți,cu ceva bunuri de împărțit poate dura 3-4 ani fără nici o problemă astfel încât e datoria dvs sa va interesati care este stadiul acestuia,sa copiați incheierile de sedinta etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)
Proces de iesire din indiviziune- stabilire valoare imobil Vasilescu97 Vasilescu97 Sunt in proces de iesire din indiviziune. Am achitat taxa de timbru 3%, respectiv 7.500 euro din valoarea casei de 250.000 euro conform grilei notariale cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În februarie 2022 am depus cerere pentru partaj ... Luminita Petrean Luminita Petrean Bună ziua, În februarie 2022 am depus cerere pentru partaj în urma divorțului. S-a comunicat fostului sot cererea de chemare în judecată, s-a stabilit ... (vezi toată discuția)