avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere

Buna seara. Cu un an in urma am vandut un teren si pentru faptul ca nu puteam sa incasez banii in cont (din diferite motive) am mandatat o cunostinta pentru vanzare si in acelasi timp sa incaseze banii in cont. Bani pe care bineinteles nu i-am mai vazut. Ce pot face sa recuperez banii. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2019
Vladuta82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladuta82 , utilizator 18:46, 6 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Solutiile sugerate prezintă avantaje și dezavantaje,în civil posibilitate de soluționare mai rapidă dar condiționată de plata unei taxe de timbru,în penal soluționare într-o perioadă lungă (probabil ani) dar scutiți taxă de timbru.Analizati impreuna cu un av varianta optimă în funcție de situația dvs .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Detineti o procura speciala, in care s-au precizat conditiile in care s-ar fi realizat vanzarea.

Detineti un inscris pertinent ,util in cauza ce ar fi dedusa judecatii.

Distinct de proba cu inscrisuri, pentru a fi conturata situatia de fapt, puteti uza de proba testimoniala.

Pentru a pune in executare o sentinta civila, debitorul trebuie sa fie solvabil, anume sa detina bunuri mobile sau imobile,ori sa realizeze venituri.( altminteri, executarea silita nu poate fi realizata).

Va sugerez sa va interesati in prealabil , de aspectele sus mentionate.

In mod separat de calea civila, care presupune incuviintarea pretentiilor financiare, si a eventualele daune-interese , pentru prejudiciul cauzat, puteti uza de o plangere penala, pentru abuz de incredere.
(in termen de 3 luni de la data cand ati luat la cunostinta de savarsirea faptei penale ).

Procesul penal, insa, tine in loc procesul civil, suspendarea cauzei, intr-adevar, fiind una facultativa.(instanta de judecata decide daca suspenda cauza civila, in vederea solutionarii celei penale, conform adagiului latin electa una via, non datur recursus ad alteram -odata aleasa o cale, nu mai este posibila alegerea alteia).

Infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii - Abuzul de încredere -
Art. 238. -

(1) Însușirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredințat în baza unui titlu și cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Consultati un avocat, pentru a va oferi indrumarile necesare.

Succes.

Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimate domn,

Detineti o procura speciala, in care s-au precizat conditiile in care s-ar fi realizat vanzarea.

Detineti un inscris pertinent ,util in cauza ce ar fi dedusa judecatii.

Distinct de proba cu inscrisuri, pentru a fi conturata situatia de fapt, puteti uza de proba testimoniala.

Pentru a pune in executare o sentinta civila, debitorul trebuie sa fie solvabil, anume sa detina bunuri mobile sau imobile,ori sa realizeze venituri.( altminteri, executarea silita nu poate fi realizata).

Va sugerez sa va interesati in prealabil , de aspectele sus mentionate.

In mod separat de calea civila, care presupune incuviintarea pretentiilor financiare, si a eventualele daune-interese , pentru prejudiciul cauzat, puteti uza de o plangere penala, pentru abuz de incredere.
(in termen de 3 luni de la data cand ati luat la cunostinta de savarsirea faptei penale ).

Procesul penal, insa, tine in loc procesul civil, suspendarea cauzei, intr-adevar, fiind una facultativa.(instanta de judecata decide daca suspenda cauza civila, in vederea solutionarii celei penale, conform adagiului latin electa una via, non datur recursus ad alteram -odata aleasa o cale, nu mai este posibila alegerea alteia).

Infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii - Abuzul de încredere -
Art. 238. -

(1) Însușirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredințat în baza unui titlu și cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Consultati un avocat, pentru a va oferi indrumarile necesare.

Succes.

Multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune abuz de incredere gerisimo gerisimo Am dat unei cunostinte suma de 1500 lei pentru a-mi cumpara doua telefoane mobile pe care nu mi le-a adus.......L-am sunat si nu mai raspunde la ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie elen80 elen80 Buna ziua, Am un credit pe care trebuie sa il platesc saptamanal, acum sunt plecata in anglia si am trimis la persoana, care venea la domiciliu sa incaseze ... (vezi toată discuția)
Cu incredere am jmprumutat o brățară de aur DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Am împrumutat cuiva o brățară de valoare monetară și sentimentală sa se foloseasca de ea si sa mi o înapoieze,nu sa si o însușească sau ... (vezi toată discuția)