avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume

Buna seara. Am si eu o intrebare. Cum trebuie sa procedez daca eu sunt in Danemarca iar fostul meu sot a divortat in lipsa mea in Romania?Mai am numele valabil decat 3 zile. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Raluka84 , utilizator 10:34, 3 Ianuarie 2020
Numele e ,,valabil'' până vi-l schimbați cu cel de dinainte de căsătorie.

Dacă aveți pașaport CRDS (cu domiciliul în Danemarca) îl schimbați la ambasadă/consulat:
[ link extern ]

Dacă aveți carte de identitate românească, puteți să vi-l schimbați doar dacă veniți în țară sau dacă faceți cuiva din România procură specială în acest sens.

Pentru ambele variante e nevoie ca sentința să fi rămas definitivă (hârtia pe care e imprimată să aibă pe ea o ștampilă pe care scrie acest lucru, pusă la instanța care a pronunțat divorțul).

Dați detalii dacă mai aveți nevoie de amănunte.
Numele va poate fi schimbat doar de catre un stat al carui cetatean sunteti.
Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa mai mentionez ca eu in luna aprilie am sa ajung in Romania si imi este teama sa nu am probleme in aeroport daca nu imi schimb numele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate si pasaport expirat pentru cetatean roman cu resedinta in strainatate. CristinaBadina CristinaBadina Fiica mea s-a casatorit in Statele Unite in urma cu cateva luni, locuieste acolo, si a obtinut geen-card-ul. Intre timp i-a expirat Pasaportul iar Cartea de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane a copilului cu mama cetatean roman Zawadi Zawadi Sunt cetatean roman care locuieste in Danemarca si care inca se afla in posesia unui buletin de identitate romanesc. Am un copil nascut in danemarca, al carui ... (vezi toată discuția)
Obtinere cnp in strainatate ruxyradu ruxyradu Buna ziua, cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste ... (vezi toată discuția)