avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort

Părinții noștri nu se înțeleg. Suntem 2 copii majori, unul lucrează,altul încă 2 ani în studenție, amândoi suntem de partea mamei. Cum trebuie să procedăm? Cum se face partajul? Și cât ar costa per total în cazul în care mama ar iniția divorțul?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 13:20, 28 Decembrie 2019
Divortul si partajul sunt 2 procese distincte. De regula,partajul se soluționeaza după finalizarea divorțului.
Dacă fratele dvs este încă în continuarea studiilor are posibilitatea sa solicite pensie de întreținere de la tatal dvs pe toată durata studiilor.
Onorariul pentru aceste procese precum și etapele, procedurile, le puteti afla doar in urma unei consultanțe juridice cu un avocat, după ce expuneti cazul in detaliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorțul este o formalitate mai ales ca sunteti majori
Partajul se soutioneaza după finalizarea acțiunii de divorț și presupune costuri destul de mari taxe timbru,expertize,onorariu.Mergeti
la un av costurile pt consultanta sunt in general modice și prezentati impreuna cu mama dvs situația,ce bunuri se împart,cand au fost dobandite,cum au contribuit soții.etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai se va face divortul care poate fi prin acord - caz in care taxa de timbru este de 200 lei sau din culpa - caz in care taxa de timbru este 100 lei. Onorariul de avocat depinde de aprecierea fiecaruia.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort se introduce partajul de bunuri comune, taxa de timbru fiind aici 5% din valoarea bunurilor ce se partajează, onorariul de avocat la fel este la aprecierea fiecarui avocat si va trebui sa aveti in vedere aici si onorariile pentru expertize (teren, constructii, bunuri mobile, auto, etc) daca partile nu se inteleg asupra modului de impartire.
Daca sotii doresc ambii divortul, pot merge la un notar unde pot rezolva toate aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu fosta sotie? DoruD DoruD Am divortat si sotia nu vrea sa facem un partaj prin buna intelegere asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. In cazul acesta mi se pare normal sa-mi ... (vezi toată discuția)
Divort mary1982delia mary1982delia Asa as dori sa stiu cat costa un partaj,si cat costa taxa de timbru? . (vezi toată discuția)
divort in anul 2012- partaj neefectuat- costuri Decaterina Decaterina Buna ziua. Am divortat in 2012 si nu am facut partajul . Il pot face acuma ? Si cat mar costa. Va multumesc ! (vezi toată discuția)