avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna ziua.as dori sa stiu daca mai pot face ceva in vederea recunoasterii de catre tata,daca copilul are 13 ani.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:19, 29 Decembrie 2019
As mai avea o întrebare,cat m-ar costa sa deschid proces(test de paternitate,avocat,etc)aprox.
Ce urmariti cu acest proces ?
Ce credeti ca se va imbunatati dupa el ?
Taxa de timbru e 20 de lei, costul probei adn vreo 2700 , iar onorariul avocatului, il stabiliti cu acesta.
Puteti solicita ajutor public judiciar .
Dupa proces, puteti recupera de la parat, costurile.
E angajat, are bunuri ? Daca nu, nu recuperati nici cheltuieli si nu primiti nici pensie.
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Cred ca este angajat ,sa casatorit si a trecut pe numele sotiei aceasta are magazine deschise iar el aprovizioneaza cu marfa din cate am obseevat..as vrea sa i dovedesc ca este tatal copilului si sa i plateasca copilului ce i se cuvine ca din suflet nu a facut acest lucru.ma deranjat faptul ca am inteles ca isi doreste copil cu actuala sotie(ce este normal ,nu sunt contra),doamne fereste,iar de acest copil pe care îi are nici nu îl saluta pe strada macar.
andreeacoryna, utilizator
Si sa nu mai îndure copilul meu rusine pt ca pe certificat nu are tata..ca suficienta rusine si suferinta am avut eu din cauza lui.
andreeacoryna, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nici o ruşine ca pe certificatul de naştere să nu existe numele tatălui. Legea prevede obligativitatea tatălui la plata pensiei de intreţinere, DAR, ca acesta să plătească, trebuie să aibă venituri LEGALE şi bunuri pe numele său.
Ori, dvs. spuneţi că magazinele sunt ale soţiei-acum, în momentul în care deschideţi proces pentru stabilirea paternităţii, domnul are tot timpul să-şi înstrăineze bunurile şi aşa, instanţa va stabili 1/4 din salariul minim net pe economie pentru 1 copil, 1/6 dacă i se naşte copil din actula căsătorie, deci cca 200 lei/lună, pe care dacă vrea, îi plăteşte, dacă nu, dovedeşte că nu are venituri.
Deci concluzia este cea a antepostatoarei: nu câştigaţi nimic nici dvs., nici copilul cu această stabilire a paternităţii.
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil de 15 ani fara tata in certificatul de nastere - pensie de intretinere/dr. de mostenire olden olden Ma intereseaza ce drepturi are copilul in urma fiecarei variante de recunoastere (pensie alimentara, mostenire) (certificat de nastere deja intocmit dar cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)