avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna ziua.as dori sa stiu daca mai pot face ceva in vederea recunoasterii de catre tata,daca copilul are 13 ani.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:19, 29 Decembrie 2019
Multumesc pt raspunsuri.
Mergeți până la capăt cu procesul, copilul dvs are tot dreptul sa-i fie stabilită filiația si fata de tata, mai ales că are o varsta la care isi pune multe întrebări, cu atat mai mult daca fostul partener o sa mai aiba un copil fata de care o sa isi asume raspunderea.
Nu trebuie să luați în calcul acum factorul financiar( pentru ca o sa existe oricum) ci factorul moral si al cunoașterii identității si a originii copilului dvs, care probabil o sa faca oricum singura acest pas când va avea 20 de ani.
Contactați un avocat și discutați pe larg.
Multumesc dmna Neagu Elena ,am sa vb cu un avocat si sper sa rezolv aceasta temere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va antamați decât la cheltuieli, stres, nervi și procese posibil fără nici un rezultat pozitiv pentru copil.
Exact cum a fost scris mai sus, tatăl își poate înstrăina bunurile și copilul nu primește nimic din punct de vedere financiar, poate doar o suma de toată jena.
Tatăl poate cere program de vizita și nu din dragoste ci pentru a va șicana și eventual sa ia copilul și sa se poarte urat cu acesta.
În cazul în care are program de legături personale și copilul nu merge la el pentru ca nu vrea, o sa fiți bună de plata de la 100 RON pana la 1000 pe zi de întârziere. Nu contează ca din cauza lui copilul refuza.
Faptul ca minorul are o liniuta în certificatul de naștere nu e o rușine, astea sunt idei învechite.
Tatăl evident nu da doi bani pe copilul dumneavoastra și atunci de ce sa ii dați acces la pârghii care sa influențeze viata copilului?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si parerea mea e ca va complicati.. ati crescut-o pana acum singura, mai sunt 5 ani si devine majora, poate hotari atunci ce vrea.
Nu cred ca i-a fost rusine pana acum ca are liniuta in certificat si daca i-a fost, ma scuzati, dar e vina dvs ca si dvs v-a fost ( desi nu aveti de ce nici dvs ) nu cred ca ii va trece rusinea ca va avea un nume in certificat.
Apropo, numele tatalui in certificat va fi cel purtat acuma si daca da divort, copilul ramane cu numele tatalui ala care era in certificat.
Odata stabilita paternitatea, vine tatal cu drepturi si obligatii, obligatiile nu si le va indeplini, nu va fi tata in adevaratul sens, cel mult va plati silit, pensie.
Dar vine cu drepturi.. dreptul de a nu fi de acord ca nu vrea el cu ce vreti dvs si copilul.. sa plece intr-o excursie de ex. Nu va da acordul si trebuie sa va judecati pt suplinirea acordului.
Ce vreau sa va zic e ca va poate face zile fripte daca vrea, . Se poate sa nu vrea ca nu il lasa nevasta-sa sa se implice, dar riscati.

Realitatea e ca un copil sufera ca nu are tata langa el, nu ca are liniuta in certificat. Vrea sa stie cine e ta-su, aratati-l cu degetul pe strada.
cred ca copilul e maricel pt discuta cu el variantele si sa aflati ce isi doreste.

andreeacoryna a scris:

Si sa nu mai îndure copilul meu rusine pt ca pe certificat nu are tata..ca suficienta rusine si suferinta am avut eu din cauza lui.

Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil de 15 ani fara tata in certificatul de nastere - pensie de intretinere/dr. de mostenire olden olden Ma intereseaza ce drepturi are copilul in urma fiecarei variante de recunoastere (pensie alimentara, mostenire) (certificat de nastere deja intocmit dar cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)