Si parerea mea e ca va complicati.. ati crescut-o pana acum singura, mai sunt 5 ani si devine majora, poate hotari atunci ce vrea.
Nu cred ca i-a fost rusine pana acum ca are liniuta in certificat si daca i-a fost, ma scuzati, dar e vina dvs ca si dvs v-a fost ( desi nu aveti de ce nici dvs ) nu cred ca ii va trece rusinea ca va avea un nume in certificat.
Apropo, numele tatalui in certificat va fi cel purtat acuma si daca da divort, copilul ramane cu numele tatalui ala care era in certificat.
Odata stabilita paternitatea, vine tatal cu drepturi si obligatii, obligatiile nu si le va indeplini, nu va fi tata in adevaratul sens, cel mult va plati silit, pensie.
Dar vine cu drepturi.. dreptul de a nu fi de acord ca nu vrea el cu ce vreti dvs si copilul.. sa plece intr-o excursie de ex. Nu va da acordul si trebuie sa va judecati pt suplinirea acordului.
Ce vreau sa va zic e ca va poate face zile fripte daca vrea, . Se poate sa nu vrea ca nu il lasa nevasta-sa sa se implice, dar riscati.
Realitatea e ca un copil sufera ca nu are tata langa el, nu ca are liniuta in certificat. Vrea sa stie cine e ta-su, aratati-l cu degetul pe strada.
cred ca copilul e maricel pt discuta cu el variantele si sa aflati ce isi doreste.
andreeacoryna a scris:
Si sa nu mai îndure copilul meu rusine pt ca pe certificat nu are tata..ca suficienta rusine si suferinta am avut eu din cauza lui.