avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Propietate

Buna dimineața,am si eu o intrebare.Sotul meu a cumparat un apartament înainte de casatorie,pret apartament 63500€.Si nu a putut sa ma treaca pt ca nu eram căsătoriți,iar acum diferit sa ma treaca si pe mine,știți cam ne-ar costa acest lucru.Nu m-am trecut atunci desi soțul a vrut deoarece a spus notara ca nu am venit cu bani desi eu făcusem un împrumut de 30000lei.Si precizând că nefiind casatoriti,nu ma putea trece.Acest apartament a fost luat anul acesta in mai.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:05, 29 Decembrie 2019
Trebuia sa va fi dus la alt notar care putea..
Asteptati sa impliniti un an de la casatorie sa va schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale de bunuri si sa incheiati o conventie prin care bunul devine comun in cote egale.
Ma exista varianta sa va doneze acum jumatate, insa donatia pe perioada casatoriei e revocabila.
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Da asa nea spus si doamna notar,ca daca imi donează se poate ataca,precizez ca avem si un copil minor împreună...Mulțumesc frumos pt raspuns nu stiam ca trebuie sa astept un an....Va urez un an plin de bucurii si împliniri
Valentina100483, utilizator
Da, regimul se poate schimba dupa un an de la casatorie si se mai poate schimba si dupa aceea, dar tot dupa un an.
Multumesc pentru urari ! La fel sa aveti, un an cu sanatate si bucurii !
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim. tata soțului ... Cristina N1991 Cristina N1991 Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim .Tata soțului vrea săi doneze casa la soț .după căsătoria noastravreau sa știu casa data va fii bun ... (vezi toată discuția)
Schimbare contract apartament cumparat cu prima casa carmina99 carmina99 Am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu in 2011, nefiind casatoriti in acel moment, ne am casatorit in anul 2012, cand am nascut o fetita. Apart l am ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii intre soti utilizator avocatnet.ro utilizator avocatnet.ro Buna ziua. O persoana a mostenit o casa fiind unicul mostenitor dupa ce fratele a renunta la mostenire. Dupa casatorie, sotii au decis de comun acord sa ... (vezi toată discuția)